Artikel top billede

It-folk elsker at fortælle, at de arbejder agilt: Men gør de nu også det? Her er status

It-organisationerne arbejder i disse år hårdt på at komme i gang med agil udvikling og DevOps. Her er status på, hvor langt man er kommet med transformationen.

For nylig kunne Franci Johansen, konstitueret underdirektør i it-organisationen i Landbrugsstyrelsen, fortælle til Computerworld, at styrelsen står overfor at skulle gennemføre 11 nye store it-projekter i de kommende fire år.

Et af de vigtigste handler om, at it-afdelingen skal være langt mere agil.

“Vi skal kigge på, hvordan vi får hurtigere time to market. Det handler meget om at gå fra en traditionel og ret stiv vandfaldsmodel og over i noget mere agilt.”

“Det er et forandringsprojekt, der rækker langt ud i huset, og den slags skal gøres omhyggeligt, så alle kommer med, og så vi lykkes.”

“Jeg håber, at vi kan være ude af den brændende platform, det er, at en politiker får en god idé - og at det så er it, der er bremseklodsen,” lød det fra Franci Johansen fra Landbrugsstyrelsen.

Læs interviewet her: Dansk it-afdeling med 140 ansatte vil væk fra 'brændende platform’

Mange it-folk vil måske mene, at det er noget sent at begynde at omfavne agil udvikling, og at agile metoder og processer er noget, man allerede i flere år har anvendt i de fleste it-organisationer.

Spørgsmålet er dog, om det nu rent faktisk også forholder sig sådan?

Her er status på 'agile'

Nye forskning fra Forrester Research kaster lys over, hvordan det reelt står til med det agile i it-organisationerne - herunder også DevOps.

Forrester skriver, at den største udfordring i øjeblikket er at sikre, at agil udvikling også kan fungere i stor skala.

“Efterhånden som softwareteams kommer længere med deres agile transformation, opdager de, at selvom der er forbedringer, så er den største forhindring fortsat at skalere vertikalt og horisontalt.”

Analysefirmaet konkluderer på baggrund en global undersøgelse, at 42 procent af alle store virksomheder hævder, at de er i gang med en transformation, der inkluderer både agil udvikling og DevOps, og at det i høj grad hjælper på end-to-end-agiliteten.

Her lyder rådet fra Forrester, at man netop skal skal køre agil udvikling og DevOps som et fælles transformation-program, fordi man høster flest gevinster på den måde.

Samtidig lyder det fra Forrester, at lidt under hver fjerde virksomhed i undersøgelsen er i gang med agil udvikling i stor skala.

De største barrierer for den agile udvikling er kultur og vaner, at der mangler dygtige produktejere fra forretningssiden, og at der mangler opbakning fra topledelsen i virksomheden.

Læs også:

Dansk it-afdeling med 140 ansatte vil væk fra 'brændende platform

It-udviklere jubler over opbakning fra eksperter: Kontrol-fikserede chefer ødelægger innovationen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere