Telia køber Orange i Danmark for 4,5 mia.

France Telecom har solgt Orange i Danmark til Teliasonera for knap 4,5 milliarder kroner. Giganthandlen kommer til at skabe Danmarks tredje største mobilselskab. Handlen betyder store ændringer på det danske telemarked, hvor Orange og Telia hver har både en GSM- og en dyrtindkøbt UMTS-licens.

I en handel til en værdi af knap 4,5 milliarder kroner bliver Orange i Danmark og selskabets 605.000 danske kunder overtaget af den nordiske telegigant Teliasonera.

Det endelige købsbeløb bliver dog modregnet af Orange Danmarks nettogæld på overtagelsestidspunktet. Orange havde ved årsskiftet en negativ dansk egenkapital på knap to milliarder kroner.

Sælgeren er France Telecom, som siden 1997 har tabt milliarder af kroner på Orange. Alene sidste år blev det danske underskud på en halv milliard kroner.

Tilsammen bliver de to selskaber Danmarks tredje største mobilselskab med 1,1 millioner kunder.

- Telia Mobile Danmark og Orange Danmark danner tilsammen en reel og slagkraftig udfordrer til de to dominerende aktører på det danske marked, siger Anders Igel, koncernchef og administrerende direktør for Teliasonera.

De to selskaber skal først have godkendelse fra blandt andet EU-Kommissionen og IT- og Telestyrelsen, hvilket kan tage mere end tre måneder.

Når godkendelserne er i hus, er det planen at sammenlægge Teliasoneras og Oranges mobiloperationer i Danmark, og det betyder lukning af et af de to selskabers GSM-netværk.

Begge selskaber har også hver en dyrtindkøbt UMTS-licens, hvoraf en af dem nu ikke kan bruges længere.

Sammenlægningen forventes at give en årlig besparelse på knap 400 millioner kroner før skat fra og med 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere