Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Dramatisk afstemning i Europa-Parlamentet: Omstridt copyright-direktiv stemt ned

Parlamentarikerne i Europa-Parlamentet har netop stemt nej til det kritiserede copyright-direktiv.

De mange kritikere af EU's omstridte copyright-direktivet kan ånde lettet op.

For Europa-Parlamentet har netop afvist foreslaget med stemmerne 278 for og 318 i mod.

I alt mødte 627 parlamentarikere op til afstemningen klokken 12 i dag.

Resultatet af afstemningen blev blandt andet breaket på Twitter af Rina Ronja Kari, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, der har denne kommentar til resultatet.

"EP (Europa-Parlamentet, red.) afviser copyright forslaget, og åbner dermed for debat og ændringsforslag på næste plenarsamling. Virkelig godt!" skriver hun.

Men ikke alle er begejstrede for, at copyright-direktivet nu skal igennem EU-møllen endnu en gang.

"Ærgerligt resultat om copyright. Vi havde et godt kompromis. Nu risikerer vi, at det bliver revet fra hinanden. Vi vender tilbage til sagen på næste plenarsamling i september," skriver Morten Lykkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, i et tweet.

Copyright-direktivet åbnes nu igen op for debat og ændringsforslag på et plenarmøde til september. Det betyder, at det ikke kun er eet udvalg, men hele Europa-Parlamentet, der kan få indsigt og blande sig i debatten om copyright-direktivet.

Læs mere: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Kritik af copyright-direktiv har båret frugt

Copyright-direktivet, der har været udsat for heftig kritik i den seneste it, er netop blevet afvist af Europa-Parlamentet.

Der har på det seneste være massiv kritik af direktivet, som blandt andet har fået Wikipedia i flere lande til at lukke ned for alt indhold, og 70 prominente interneteksperter - herunder internettets 'opfinder' Tim Berners-Lee til at skrive et brev, der i skarpe vendinger advarer mod at vedtage direktivet.

Det har især været de to artikler 11 og 13, der har været udsat for enrødglødende kritik, og som har medført at EU-parlamentarikere op til afstemningen har modtaget bunkevis af mails og opkald om at stemme i mod.

Derudover har flere store techvirksomheder, heriblandt Google, i længere tid ført en lobbykampagne mod direktivet.

Den store kamp mod direktivet har altså båret frugt, og er nu åbnet op for en ny omgang.

Læs også: Internet-koryfæer i oprør over nyt EU-direktiv - men tag det nu med ro, mener professor: "Mange af de problemer, vi har set med techindustrien, skyldes frie tøjler"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere