Årets CIO 2019: Manglen på kompetent it-arbejdskraft i Danmark stiger år for år, og det tvinger landets it-virksomheder til at finde løsninger.
Men hvordan griber landets bedste CIO'er opgaven med at finde nye folk på et svært ansættelsesmarked an?
Direkte rekruttering fra universiteter, globale ansættelser samt mere ansvar og adgang til de nyeste teknologier er nogle af svarene, når det kommer til at hente de mest lavesthængende frugter.
I hvert fald hvis man skal tro landets fire bedste CIO'er.
En af dem er Alan Jensen fra Salling Group.
"Vi ved, at Salling Group ikke er øverst på ønskelisten hos topfolkene i it-sektoren. Det har vi været opmærksomme på i mange år, så når vi laver vores projekter, sørger vi for, at alle vores it-folk skal kunne fremvise, hvad de konkret har bidraget med. Det betyder også, at vores it-folk får mere ansvar. Derfor tager vi også mange medarbejdere ind direkte fra universitetet," lyder det fra Alan Jensen, der fortsætter:
"Inden for to år outperformer vores talenter de etablerede folk. Det er hvad der sker, når alle medarbejdere har en vigtig og veldefineret rolle."
Årets CIO satser også på talenterne
Sammen med Stig Lundbech fra Københavns Kommune, Ashok Kalyanswamy, CIO hos Saxo Bank, Peer Omann i Bunker Holding fik Alan Jensen fra Salling Group lov til at svede i de varme stole under en paneldebat tirsdag aften i Carlsberg Byen i København.
Anledningen til topmødet er, at Computerworld, IDC og Dansk IT tirsdag uddelte prisen som Årets CIO for 14. gang.
Læs også: Sådan vil DSB's it-boss opkvalificere 1.100 togførere med VR-briller og AR-teknologi
Vinderen af Årets CIO 2019, Stig Lundbech, erklærede sig straks enig med Salling Groups CIO.
"Jeg siger det samme. Vi skal gøre arbejdspladsen attraktive for talenterne. Vi har så mange data hos Københavns Kommune. Den data kan vi gøre tilgængelig for talenterne og tiltrække dem på den måde, for der er ikke mange arbejdspladser, hvor man skal håndtere så meget forskelligt data som hos os," siger han.
Han forklarer, at den største opgave i 2019 bliver at betrygge kommunens mere end 40.000 ansatte om skiftet fra on premise til cloud.
"Jeg skal overbevise alle mine folk om, at vi skal flytte fra on premise over til cloud-løsninger," siger Stig Lundbech.
Det kan du læse mere om her: Koncern IT i Københavns Kommune overvejer at overgå til public cloud: "Jeg tror, at det bliver svært at følge med, hvis vi ikke går den vej"
Saxo Bank kæmper fra gade til gade om verdens bedste talenter
Også Saxo Banks indiske it-direktør, Ashok Kalyanswamy, står i disse år i spidsen for en kæmpe cloud-transformation.
Hele bankens it-infrastruktur skal på få år flyttes i skyen.
Det kan du læse mere om her: Indisk stjerne-CIO skal flytte hele Saxo Banks infrastruktur i skyen på under fem år: "Vi skal være ’the Amazon of finance'"
Derfor vil han på ingen måder gå på kompromis med at få de absolut bedste folk i markedet.
Behovet for at få markedets bedste folk blev senest understreget, da Computerworld i april afslørede, at Saxo Bank var absolut førende i it-fagforbundets Prosas lønstatistik med en gennemsnitlig månedsløn til bankens Prosa-medlemmer på 89.908 kroner.
"Der er krig om talenterne, og vi kæmper fra gade til gade om dem. Derfor rekrutterer vi utroligt meget i udlandet, for vi vil have folk med de bedste kvaliteter. Banker er underlagt så høj en grad af regulativer, at vi er nødt til at at have de bedste folk," siger Ashok Kalyanswamy.
Læs også: I disse 10 danske virksomheder får it-medarbejderne den højeste løn: Se hvor meget man tjener her
Bunker Holding har skabt sneboldseffekt
Hos Bunker Holding er løsningen på rekrutteringsudfordringerne, ifølge CIO, Peer Omann, at tilbyde it-medarbejderne muligheden for at arbejde med den nyeste teknologi.
Det har skabt en positiv sneboldseffekt i forhold til at kunne ansætte nye talenter.
"Det er vigtigt for talentfulde folk, at de kan arbejde med de nye teknologier, at de er relevante for deres arbejde. Vores talenter skal have tid til deres research, og hvis vi har mange gode folk ombord - hvilket vi har - så kan vi tiltrække endnu flere attraktive medarbejdere. Det er sneboldseffekt," siger Peer Omann, der i løbet af efteråret vil åbne et nyt innovation lab.
Læs også: Her er Danmarks bedste CIO: Stig Lundbech fra Københavns Kommune vinder titlen som Årets CIO 2019.