Artikel top billede

Ny Facebook-app vil betale brugere for deres data

Facebook har lanceret en ny app, der vil kompensere brugere, der deler deres data med selskabet.

Data er penge værd - nu også for helt almindelige mennesker med en telefon i hånden.

Facebook har netop lanceret den nye app, Study from Facebook, der giver mulighed for, at brugere kan sælge deres data til Facebook.

Det fremgår af en nyhed på Facebook's hjemmeside.

Selskabet annoncerer samtidig, at det nu søger deltagere til at downloade den nye app, der ind til videre kun er tilgængelige via Google Play store med den rette invitation.

Alle over 18 år og bosiddende i USA eller Indien har ind til videre mulighed for at kvalificere sig til programmet, hvorefter man vil blive inviteret til at downloade app'en og blive kompenseret for brugen.

Hvor meget Facebook betaler for brugerens data, oplyser selskabet ikke.

En tidligere Facebook-service, Facebook Research, har ifølge avisen The Guardian tidligere betalt brugere, der var mellem 13 og 35 år, 20 dollars om måneden for at overvåge alle de platforme, de benyttede.

Den service blev siden fjernet og lukket af Facebook.

Apple har ifølge The Guardian også tidligere lukket ned for lignende apps fra Facebook - eksempelvis Onavo VPN - som ikke lever op til Apples krav om, at apps ikke må indsamle "information om hvilke andre apps, der er installeret på en brugers enhed med formål om analyse eller reklame/marketing."

Læs også: "Jeg kan kategorisk afvise, at vi lytter til folks mikrofoner - det er en af mange myter om, hvordan reklamer virker på Facebook"

Facebook fremhæver dog, at indsamlingen af data er vigtig i forhold til at forbedre selskabets produkter, og at Facebook i den sammenhæng ønsker at være meget tydeligt omkring, hvad folk skriver sig op til.

"Vi tilbyder gennemsigtighed, kompensation til alle deltagere og holder folks information sikre," lyder det blandt andet fra Facebook, der påpeger at markedsanalyserne vil foregå på en "ansvarlig måde."

Dette data vil Study indsamle

Blandt de data, som appen indsamler og analyserer, er blandt andet installerede apps på brugerens telefon, tidsforbrug på disse apps, nationalitet, smartphone-enheden, netværkstype og navne på app-aktiviteter.

Facebook gør det samtidig klart, at selskabet ikke indsamler data som brugerens id, password, billeder, videoer eller beskeder. Endelig gør Facebook det også klart, at data ikke blive videresolgt til tredjeparter eller til at målrette reklamer, men alene drejer sig om såkaldt markedsundersøgelse.

I første omgang er Study kun tilgængelig i USA og Indien, men Facebook arbejder på at udvide til andre lande.

Læs også: Fra 'college dropout' til direktørpost i Facebook: Her er historien om danske Allans 25-årige karriere blandt verdens største teknologiselskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere