Artikel top billede

(Foto: Photo by Bambi Corro on Unsplash)

Flyselskab eksperimenterer med LiFi i stedet for WiFi: Forbindelsen er så hurtig at der kan games på flyturen

Det franske luftfartselskab Air France afprøver en lovende netværksteknologi, der kan afløse den klassiske wifi-forbindelse.

Det franske flyselskab Air France tester i øjeblikket en ny trådløs teknologi, LiFi, ombord på deres kommercielle fly.

Teknologien som benytter sig af lysdioder i stedet for mikrobølger til at transmittere data, blev afprøvet for første gang ombord på en Airbus A321på ruten mellem Paris-Orly og Toulouse, skriver netmediet Check-in.

12 af sæderne ombord på flyet var udstyret med den nye teknologi som lover meget højere hastigheder og kortere responstider for internetbrugere.

I testseancen blev det nye netværk benyttet af en stribe computerspillere, der dystede mod hinanden i finalen til Air France Trackmania Cup.

”Vi er meget stolte over at være det første flyselskab, der lancerer et LiFi-udstyret fly. Jeg er overbevist om, at denne oplevelse vil bane vejen for nye underholdningsoplevelser under flyvningen for vores kunder, især med hensyn til spil,” siger Antoine Laborde, innovationschef hos Air France.

Ud over at tilbyde kvikkere netadgang, bidrager lifi-netværk også til at reducere flyet vægt, og dermed dets brændstofsforbrug, ved at erstatte kobberkabler med fiberoptik.

Lifi-teknologien er udviklet af selskabet Latécoère som estimerer at lifi-teknologi vil revolutionere netforbindelserne ombord på rutefly indenfor de næste fem år.

Se også: Ugen i tech: Drømmedisplays fra Østen, følsom smartphone fra HTC og rutefly med foldbare vinger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere