Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

TDC's 5G-leverandør betaler milliardbøde for korruption: Har bestukket embedsmænd

Svenske Ericsson, der arbejder på at klargøre TDC's mobilnetværk til 5G, har netop indvilliget til at betale en skyhøj bøde på 6,7 milliarder kroner efter anklager om korruption.

Det svenske tele- og netværksselskab Ericsson har netop accepteret en skyhøj bøde for korruption.

Bøden er på en milliard dollar, eller hvad der svarer til 6,7 milliarder kroner.

Selskabet, der er TDC's leverandør på det kommende 5G-netværk, er blandt andet blevet anklaget fra amerikansk hold for at have bestukket embedsmænd.

Det oplyste det amerikanske justitsministerium fredag.

Det svenske selskab har selv bekræftet lovbruddene i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at virksomheden har arbejdet sammen med andre om at bryde lovgivning om blandt andet gennemsnigtighed i regnskaber og bestikkelse af udenlandske embændmænd.

Læs også: Ericssons danske chef ser endeløse muligheder med det kommende 5G-netværk: "Vi vil bygge et netværk, der forbinder samfundet"

Ifølge det amerikanske ministerium er lovbruddene sket over en årrække i blandt andet Kina, Vietnam og Djibouti.

Ericssons øverste chef, Börje Ekholm, skriver i en pressemeddelelse.

"Jeg er oprørt over disse tidligere fejltagelser. At komme frem til en løsning med de amerikanske myndigheder tillader os at lukke dette kapitel. Nu kan vi bevæge os fremad igen og blive en stærkere selskab," skriver Ericssons administrerende direktør.

Årelange overtrædelser

Ericsson har således indgået et forlig med de amerikanske myndigheder for en række lovbrud, der er sket over en længere årrække.

Det amerikanske justitsministerium oplyser, at der fra 2000-2016 er foregået bestikkelse, forfalskning af regnskabsbøger og optegnelser.

Det oplyses samtidig, at det ikke er Ericsson selv, der har bestukket embedsmænd, men at det er sket igennem tredjeparter.

Læs også: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Ericsson skriver i kølvandet på sagen, at selskabet har opdateret sit etik- og compliance-program. Her skal der nu tages de nødvendige skridt for at forbedre etikken og sikre, at reglerne overholdes.

Bestyrelsesformanden i Ericsson, Ronnie Leten, skriver endvidere i pressemeddelelsen, at dette program er af stor vigtighed.

"Ultimativt kan vi kun være succesfulde, hvis vi beskytter vores etik og compliance-kultur. Jeg er sikker på, at med de nødvendige skridt, der er allerede er taget, at vi er bedre rustet til at eksekvere på vores strategi uden at gå på kompromis med vores værdier," skriver han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere