Artikel top billede

130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Nyhederne om detaljerne i det store Twitter-hack fra i går vælter ind. Ukendte gerningsmænd fik delvist adgang til 130 konti, som de udnyttede til Bitcoin-svindel for 100.000 dollars. Men var svindel det reelle formål?

Hackerne i det hidtil største angreb på Twitter, som fandt sted i går torsdag, var målrettet 130 konti tilhørende højt profilerede amerikanere som Elon Musk, Joe Biden og Barack Obama. Det skriver Bloomberg.

Twitter fortæller, at hackerne kun fik adgang til en del af informationerne og funktionalitet tilknyttet de enkelte konti, men altså nok til at sende tweets.

Du kan læse mere om angrebet her:
Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Twitter er i fuld sving med at undersøge, om hackerne fik adgang til private beskeder og oplysninger om de enkelte kontohavere.

Selskabet mener dog ikke, at de har haft adgang til passwords, så der er ingen grund til, at Twitter-brugere skifter passwords på grund af hacket.

Størrelsen af angrebet og målene for angrebet har sat gang i en masse spekulationer i USA. Hvem er de kriminelle, og hvad var det egentlige formål med angrebet?

It-sikkerhedseksperter spekulerer på, om formålet - timingen og størrelsen på angrebet taget i betragtning - i virkeligheden var at få adgang til sensitive data forud for det amerikanske præsidentvalg i november.

Twitter erklærer, at der var tale om et stort koordineret såkaldt ‘social engineering’-angreb mod udvalgte Twitter-ansatte, som satte de kriminelle i stand til at tilgå selskabets interne systemer.

Derfor er Twitter i gang med at spærre adgangen til interne systemer og værktøjer, mens undersøgelserne af hacket foregår.

Det amerikanske forbundspoliti FBI er også i færd med at undersøge angrebet.

Flere medier skriver, at det angiveligt var en enkelt Twitter-ansat, som var ansvarlig for hele angrebet, og som modtog betaling for det.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere