Artikel top billede

Streaming: Fortiden sparker igennem

I Cobra Kai spiller de medvirkende fra klassikeren Karate Kid deres kendte roller mange år senere. Det vækker minder og er ganske enkelt suveræn underholdning.

Selv hvis man aldrig har set Karate Kid (1984), er Netflix-serien Cobra Kai værd at bruge tid på.

Og vækker ”Wax on! Wax off!” og Daniel LaRusso’s besynderlige tranespark i forvejen gode minder, vil man have særlig fornøjelse af at se med i den roste serie, der foregår 34 år efter Daniels sejr over überbøllen Johnny Lawrence fra den voldsparate karatedojo Cobra Kai.

Siden er det gået, som det måtte gå: Daniel har succes professionelt og privat. Johnny er hidsig, skilt, fyret, fordrukken, skuffer konstant sin teenagesøn og har mest af alt travlt med at gå i hundene.

Men han kan altså stadig slås. Så da Johnny noget modvilligt redder en knægt fra nabolaget fra at få bank, beslutter han at lære fra sig og starte sin egen dojo. Den kommer naturligvis til at hedde Cobra Kai, hvilket falder den ellers irriterende overskudsagtige Daniel for brystet.

I serien Cobra Kai medvirker de oprindelige skuespillere fra filmen Karate Kid i de samme roller som dengang. Mest prominent naturligvis Ralph Macchio som Daniel og William Zabka som Johnny, men også med gæsteoptræden fra andre undervejs.

Desværre må man undvære Mr. Miyagi, da Pat Morita døde i 2005.

Seriens afsnit er relativt korte og varer typisk en halv times tid. Handlingen bærer præg af selvironi, fine hentydninger til filmen og af en undertiden ret barsk humor.

Dertil er der en del hemmeligheder og konflikter i spil mellem seriens personer og familier, hvilket er med til at gøre handlingen interessant.

En af chefproducerne er Will Smith. Men Cobra Kai bærer præg af større originalitet og humoristisk overskud end den opdaterede (og småkedelige) Karate Kid fra 2010, hvor hhv. Will Smiths søn og Jackie Chan spillede hovedrollerne.

Sæson et og to ligger på Netflix nu, sæson tre kommer til januar og det er bekræftet, at der også kommer en sæson fire.

Titel: Cobra Kai (sæson 1 og 2 tilgængelig, sæson 3 har premiere til januar). Kan streames på Netflix




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere