Artikel top billede

Europol lukker ned for VPN som har været værktøj for cyberkriminelle i over 10 år

Europol lukker i samarbejde med blandt andet FBI ned for en "skudsikkert" VPN, der i mere end et årti er blevet brugt af de største cyberkriminelle.

Europol har sammen med politimyndigheder i Tyskland, Holland, Schweiz, Frankrig og USA lukket ned for VPN-tjenesten Safe Inet. Det sker efter, det er kommet frem, at tjenesten har været brugt af nettets mest rutinerede cyberkriminelle gennem mere end 10 år.

Det skriver Europol i en pressemeddelse.

Tjenesten, der er blevet misbrugt til både ransomware-angreb og andre alvorlige cyberkriminelle aktiviteter, var efter signe et af de bedste værktøjer, der eksisterede til at gå under myndigheders radar.

Safe Inet tilbød op til fem lags anonym VPN-forbindelser, og myndigheder har identificeret cirka 250 virksomheder verden over, der blev udspioneret af it-kriminelle med hjælp fra VPN'en.

Disse virksomheder blev efterfølgende advaret om de planlagt ransomware-angreb, så virksomhederne kunne nå at handle i tide, før et eventelt angreb indtraf.

Internationalt samarbejde afgørende

"Internationalt politisamarbejde var centralt for succesen med denne efterforskning, da den kritiske infrastruktur var spredt over hele verden," skriver Europol.

Undersøgelser er i gang i en række lande for at identificere og slå ned på nogle af Safe-Inets brugere.

Europols europæiske cyberkriminalitetscenter (EC3) støttede undersøgelsen fra starten og samlede alle de involverede lande til at etablere en fælles strategi og organisere den intensive udveksling af information og beviser, der var nødvendige for at forberede den sidste fase af fjernelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere