Støt kurs for århusiansk CMS-hus

Content managementhuset Dynamic Systems' seneste investeringer giver ikke umiddelbart bonus på bundlinjen. Men .NET-omlægning og lunser til samarbejdspartnere skal fremtidssikre den århusianske virksomhed, som melder om et resultat på linje med sidste års.

Det har ikke været noget større vækstår for den århusianske content management-virksomhed Dynamic Systems, men det er direktøren helt tilfreds med.

For med et stort og dyrt omlægningsprojekt for softwareløsningen Dynamic Web, som nu kommer på en Microsoft .NET-platform, er et resultat, som er på niveau med forrige års, faktisk ganske pænt, mener Christian Beer.

- Det koster jo mange ressourcer og kan ses på bundlinjen. Dertil kommer, at vi har oprustet både på salgssiden og med de udviklere, som skulle lave omlægningen. Men vi er i sidste testfase og kan snart begynde at rulle ud til kunderne, forklarer han.

Fremtidssikring

.NET-investeringen kan dog ikke nødvendigvis omsættes til flere nye kunder, men er nærmere en fremtidssikring af produktet, selv om Christian Beer forventer, at det vil blive et kundekrav i fremtiden.

Dynamic Systems har desuden for nylig slået et større slag for søgemaskineoptimering. Det er sket til trods for, at heller ikke dette umiddelbart smitter af på selskabets egen bundlinje, for det er ikke selskabets kerneforretning.

Dynamic Systems A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Bruttoresultat11,610
Resultat af primær drift (EBIT)2,32,3
Resultat før skat 2,22,2
Resultat1,51,5
Egenkapital3,92,3
Antal ansatte2320
Men når kunderne har betalt for en god content management-løsning, skal det også helst give udslag i øget opmærksomhed på nettet, mener direktøren.

Derfor har man allieret sig med partneren Aizee Internet Marketing på området.

- Det betyder blandt andet, at vi kan tænke weboptimeringen helt ind i koden, når vi udvikler, forklarer Dynamic Systems tekniske direktør, Nicolai Pedersen.

Selskabet erklærer sig for indehaver af den mest udbredte content management (cms)-løsning på markedet med omkring 1.200 kunder, selv om direktøren erkender, at det kan være svært at sammenligne de meget forskelligartede cms-leverandører, hvoraf nogle har store konsulentforretninger og andre er rene softwarehuse.

- Men det tal når vi frem til, når vi sammenligner med de tal, som konkurrenterne selv oplyser, siger Christian Beer.

Hos den uafhængige CMS-konsulentvirksomhed Boye IT medgiver direktør Janus Boye, at Dynamic Web tilhører toppen af den danske cms-pyramide, hvor andre dominerende navne er Synkron, Sitecore, Web500 og Composite Netsystems.

- Men det er meget svært at checke, om de rent faktisk er størst, for selv om løsningen er solgt er den måske ikke i brug. Man må måle på produktomsætningen, mener han.

Christian Beer forklarer, at produktsalget udgør omkring 40 procent af omsætningen. Han kan dog ikke oplyse den præcise sum, men forklarer at den er noget højere end det bruttoresultat, som årsregnskabet figurerer med. Det blev i 2003-2004 på 11,6 millioner kroner.

Cirka 20 procent stammer fra konsulentydelser, som gives som underleverancer til partnernetværket, der er omdrejningspunktet i salgsarbejdet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere