Artikel top billede

Oplevelsescenter: Kom ind i kampen som en ægte viking

Der er vikinger alle vegne i disse år, så hvorfor ikke selv kaste sig ind i løjerne og tage en dag som ægte viking?

Vi er nok en del, der stadig er lidt flade på oplevelseskontoen og trænger til at prøve noget, der involverer mere end bare at være tilskuer.

Og det er der heldigvis råd for denne efterårssæson, hvor Ribe VikingeCenter inviterer til at blive en del af hverdagen, som den blev levet for mange hundrede år siden.

Ribe VikingeCenter er – som navnet antyder – ikke et museum. Det er et oplevelses- og forsøgscenter, hvor man rekonstruerer og levendegør vikingernes liv og dagligdag fra år 700 til år 1000 i Danmark og Nordens ældste by Riba (som Ribe oprindeligt hed) og Riba vikingemarked.

Det er live action med lyslevende vikinger og indbyggere, der går, arbejder, træner, handler og kæmper, så man kan komme helt tæt på.

Man vil formentlig også rende ind i en af de historiske gæster fra det store udland, der tilbage i vikingetiden gerne rejste mange hundrede kilometer for at komme til byen og markedet, der var et vigtigt handelsknudepunkt.

Som besøgende vil man derfor opleve en livlig summen af tungemål fra hele Europa, og der er næsten garanti for, at en af dem vil lægge op til en hyggelig sludder.

Men man behøver ikke nøjes med at snakke dagen væk eller være tilskuer. Indbyggerne i Riba opfordrer nemlig hele tiden deres gæster til at deltage i løjerne.

På en helt almindelig dag dette efterår kan man både lære vikingernes lege og spil, prøve en vikingekappe og -hue, få en rigtig vikingehjelm på og mærke, hvor tungt krigerens sværd og skjold var.

Er man lidt mere eventyrlysten, kan man teste sin hurtighed og teknik på krigernes træningsbane, eller være med til krigertræning (for børn mellem 7 og 13 år).

Men er man ikke til at svinge sværd og hede drømme om nedbrændte engelske klostre, kan man også bare male noget mel på drejekværnen og bage et fladbrød ved ildstedet.

Ribe VikingeCenter har mange særlige temadage med eksempelvis bueskydning eller falkonershow.

Oplevelsescentret, hvor man kan går rundt blandt indbyggerne og deltage i deres hverdagsliv, er dog åbent hver dag fra klokken 10:00-15:30 mandag til fredag frem til d. 22. oktober, og når man har betalt sin entré, er det hele gratis. Ifølge Ribe VikingeCenter bruger deres gæster typisk 3-4 timer på at nå nejen rundt.

Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere