Artikel top billede

Podcast: Når agilitet skal være mere end bare snak og varm luft

”De Agile Rødder - en podcast om agilitet i praksis” handler om, hvordan man bruger tankerne bag det agile manifest til at optimere alt fra udvikling til samarbejde og problemløsning i bred forstand. Men også om, hvordan det kan gå galt.

Hvis en venlig sjæl stak undertegnede en femmer, hver gang en overentusiastisk mellemleder begyndte at udbrede sig om agilitet, kunne Jeff Bezos godt humme pladsen som verdens mest velhavende.

Ordet har for længst fået sit helt eget felt på alverdens bullshitbingo-plader, og man glemmer nemt, at der ligger en reel metode bag.

Den kan ikke blot gøre udvikling – men også samarbejde og opgaveløsning i almindelighed – mere smidig og velfungerende.

Det er pointen bag en ny podcast kaldet De Agile Rødder - en podcast om agilitet i praksis.

Her fokuserer værterne Line Hviid og Rasmus Gøthgen på, hvordan man omsætter ideen om smidige, selvkørende teams til praksis.

Men de lægger heller ikke skjul på, hvordan selve ideen om agil udvikling og samarbejde let kan blive til mere snak for snakkens skyld.

I en pressemeddelelse om den nye podcast siger værterne blandt andet, at:

”Vi er begejstrede for det agile manifest, der i 2001 lagde grundstenen for den agile tankegang. Men de agile teorier og begreber bliver ofte brugt næsten religiøst. Eller de bliver sat ind i en eller anden PowerPoint-præsentation, der skal vise, at virksomheden følger med tiden, men uden at man har forstået, hvad en agil arbejdsmetode gør ved organisationen.”

”Når dét er scenariet, så er ideen med at være agil pludselig gået fløjten. Og det samme er de mange fordele, man rent faktisk kan få ud af at omfavne den grundlæggende idé fra manifestet. Vi kan begge tale i timevis om hvor fed vi synes, den agile tankegang er, men også om hvordan det kan være svært at omsætte de agile teorier til praksis. Vi synes, der mangler en ærlig snak om erfaringen med de her arbejdsmetoder, og det er derfor, vi har startet podcasten De Agile Rødder.”

Værterne har til sammen mere end 30 års praktisk erfaring med agile arbejdsmetoder, og de planlægger at sende en ny udgave af De Agile Rødder på gaden hver 14. dag.

Første udgave er knap 20 minutter lang og ligger klar på de gængse podcastplatforme. Du kan også læse mere om podcasten og folkene bag her.

Titel: De Agile Rødder – en podcast om agilitet i praksis




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere