Artikel top billede

"Vi bliver aldrig miljødarlings, men vi kan gøre noget i en retning, og jeg synes, vi går langt,” siger Jesper Boysen, administrerende direktør i Power til Børsen.

Power forsøger at blive mere miljørigtig: Går ind på markedet for brugt elektronik

Elektronikkæden Power går nu forsigtigt ind på markedet for køb og salg af brugt elektronik. I første omgang er forventningerne beskedne.

Den norskejede elektronikkæde Power forsøger sig nu med køb og salg af brugt elektronik. Et nyt koncept kaldet Repower rulles ud i hele Norden - heraf på 20 lokationer i Danmark, skriver Børsen.

Her kan kunder sælge brugt elektronik til Power. Ikke for kolde kontanter men for rabatkuponer på minimum 50 kroner. De brugte varer vil Power så sælge videre.

Power regner med at investere et tocifret millionbeløb i konceptet i Danmark, og forventningen er, at det vil bidrage med en omsætning på omkring 30 millioner kroner. Power omsætter i forvejen for cirka tre milliarder kroner i Danmark.

“Vi kan se, at det måske kan blive til en forretning over tid. Så ja, det er en satsning, men jeg håber, det bliver en vedvarende gren. Vi bliver aldrig miljødarlings, men vi kan gøre noget i en retning, og jeg synes, vi går langt,” siger Jesper Boysen, administrerende direktør i Power til Børsen.

Power indsamler i forvejen 7.000 ton brugt elektronik i Danmark om året.

Konkurrenten Elgiganten har ifølge Børsen ingen konkrete planer om at gå Power i bedene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere