Artikel top billede

Honda CR-V årgang 2004 og frem er blandt de biler, som er berørt af softwarefejlen. (Foto: Lars Jacobsen)

Y2K22-bug: Flere aldrende bilmodeller ramt af ur-fejl

Din gamle Honda kan nu finde på at spole tiden tilbage til de tidlige nullere.

Det er godt 22 år siden, at alverdens it-systemer blev truet af en potentiel graverende fejl, når den ombordværende tidstælling døjede med skiftet fra 1999 til 2000 i årsfeltet.

Nu begynder en lignende fejl at dukke op i en stribe biler fra den japanske producent Honda og søsterselskabet Acura.

Her oplever brugere af ældre modeller, af årgang 2004 til 2012, at systemtiden skrues 20 år tilbage i tiden til den gang hvor Nickelback og Saybia plagede hitlisterne. Navigations- og infotainmentsystemet viser derfor år 2002 i stedet for at rulle årsskiftet frem fra 2021 til 2022.

Motormediet Jalopnik beretter, at pr­­oblemet er vidt ubredt på Honda og Acura-foraer, på tværs af kontinenter, mens tech-mediet The Verge erfarer fra en talsperson fra Honda, at problemet umiddelbart ikke står til at løse med det samme.

”Honda USA er bekendt med et potentielt problem med urvisningen i en række ældre Acura og Honda modeller ekviperet med navigationssystemer,” lyder beskeden fra Honda-talsperson Chris Naughton, som fortsætter: ” Vi er i færd med at undersøgen sagen for at afdække løsningsmuligheder.”

Bag fejlen er en begrænsning i hvordan ugenumre blev optalt i tidlige GPS-systemer, skriver mediet. Uger blev tildelt et tal fra 1 til 1.023, hvorefter den såkaldte 10-bit registrering løber over og ryger tilbage til start, 1024 uger tilbage i tiden, hvilket svarer til knap 20 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere