Dansk ERP-firma effektiviserer sig frem

Den mindre sjællandske ERP-leverandør, Guideix, er presset salgsmæssigt i et svært marked for ERP-systemer, men ved at arbejde mere effektivt er det alligevel lykkedes at løfte overskuddet med over 50 procent.

Guideix, som udvikler og sælger virksomhedssystemet (ERP), Guide, har løftet nettorresultatet 53 procent i regnskabsåret 2003/04 trods et fald i salget på knap tre procent.

- Der er meget hård priskonkurrence i markedet, så det gælder hele tiden om at øge sin effektivitet, og det betyder at omsætningen går lidt ned, siger administrerende direktør Lars Kristiansen.

Han fortæller, at virksomheden har arbejdet sammen med eksisterende kunder på at finde en mere effektiv måde at implementere Guideix' løsninger, ligesom der er udviklet nye funktioner.

Den Brøndby-baserede softwarevirksomhed sælger primært til store og mellemstore grossistvirksomheder samt detailkæder. I indeværende år regner selskabet med at de mere effektive løsninger kan give Guideix en konkurrencefordel.

- Markedet er fortsat presset. Ikke fordi der ikke er kunder, men fordi der er hård kamp om hver eneste ordre. Jeg tror, at vi kan blive ved med at øge vores effektivitet og omsætning mere end markedet generelt, siger Lars Kristiansen.

Forudser øget efterspørgsel

Guideix A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Omsætning44,145,4
Resultat af primær drift (EBIT)2,351,90
Resultat før skat 2,41,6
Resultat1,71,1
Egenkapital8,58,8
Gennemsnitligt antal ansatte4040

Han tror, at selskabets kernesegment vil øge efterspørgslen i indeværende regnskabsår, men siden regnskabsafslutningen 30. juni 2004 har salget dog udviklet sig på niveau med sidste år, oplyser direktøren.

Priskonkurrencen trækker væksten ud af markedet og sætter fokus på ERP-selskabernes evner til at styre omkostningerne. På den måde regner Guideix også med indtjeningsvækst i 2004/05.

Guideix har af den vej formået at øge overskudsgraden fra to procent til fem procent på tre år uden at selskabet er blevet færre medarbejdere. Der er dog langt til den lønsomhed firmaet oplevede sidst i 1990'erne på over 10 procent.

- Vi kunne mægtig godt tænke os de overskudsgrader vi så sidst i 1990'erne, og jeg er da overbevist på at det er en god forretning at sælge ERP-systemer, men jeg tvivler lidt på at vi kommer derop igen, siger Lars Kristiansen.

I 1999/00 tjente selskabet næsten 11 kroner hver gang der blev solgt for 100 kroner, nu er indtjeningen altså på godt fem kroner.

Guideix-direktøren har dog et mål om at overskudsgraden skal yderligere op, men vil ikke afsløre hvor højt.

Selskabets måde at drive virksomhed på rakte i sommeren 2004 til en andenplads i Computerworlds Top 100-liste over de dygtigste virksomheder i kategorien ERP-virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere