Artikel top billede

(Foto: Jeshoots)

Investorer køber byggegrunde i metaverset for milliarder: Beløbet vil blive fordoblet i år

Der bliver købt op for milliarder i metaverset allerede inden det for alvor er etableret. Investorer ser en kæmpe mulighed for store gevinster ved at være til stede som de første

Siden Facebook annoncerede sine planer om at bygget en del af det såkaldte metavers, er interessen i at købe et stykke af den virtuelle virkelighed eksploderet.

I 2021 købte investorer plads i de fire store eksisterende metaverser for 500 millioner dollar. Det svarer til 3,2 milliarder kroner.

Det beløb forventer investorer kommer til at blive fordoblet i år, skriverCNBC.

Interessen for de virtuelle byggegrunde er steget eksplosivt siden Facebook-stifter Mark Zuckerberg sidste år annoncerede sine planer om, at han ville bygge en del af metaverset.

"Der er store risici, men potentielt også store gevinster," siger Janine Yorio, administrerende direktør for Republic Realm, der er en ejendomsinvesteringsselskab i metaverset.

Indtil nu er det særligt fire store metaverser, som investorerne er interesseret i. Det drejer sig om Sandbox, Decentraland, Cryptovoxels og Somnium.

Republic Realm har betalt 4,3 millioner dollar for landmasse i det største af de fire metaverser, Sandbox. Her har selskabet udviklet mere end 100 øer kaldet 'Fantasy Island.'




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere