Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

Her er EU’s milliard-plan, der skal bringe kontinentet tilbage i den globale chip-kamp

EU Kommissionen lægger op til at der skal investeres 320 milliarder kroner i chip-produktion frem til 2030.

Adgang til processorer, chips og andre halvleder-baserede komponenter er afgørende for alt fra infrastruktur til it-services og teknologisk udvikling.

Derfor præsenterer EU-kommissionen med Magrethe Vestager i spidsen, nu en storstilet plan døbt ’Chips Act’ der skal mobilisere omkring mere end 43 milliarder euro til blandt andet at sikre Europas fremtidige forsyning af chips.

Det svarer til 320 milliarder kroner.

Ved et pressemøde præsenterer EU-kommisæren Margrethe Vestager den omfattende plan som både en strategisk og teknologisk satsning.

“Vi har to ambitioner: At forhindre nye mangelsituationer. Og for det andet at udvikle nye innovative chip,” lyder det.

Den verserende corona-pandemi har dog i det seneste halvandet år skabt flaskehalsproblemer indenfor netop halvleder-baserede komponenter såsom chips til blandt andet bilindustrien.

Lykkedes planen, vil det ifølge Kommissionen betyde, at EU vil opnå en global markedsandel på 20 procent inden 2030, mens den nuværende kapacitet firedobles.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere