Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix mister brugere for første gang i et årti: Aktien styrtdykker med 25 procent

Netflix, der er verdens største streaming-tjeneste, mister nu brugere for første gang i 10 år. Tilbagegangen sender aktien til tælling.

Netflix har mistet 200.000 betalende brugere i løbet af et kvartal.

Det lyder ikke af meget, når man tager den samlede masse på 222 millioner brugere.

Men det er alligevel skelsættende, når det er første gang i ti år, at Netflix går tilbage på brugerfronten, skriver CNBC.

Den triste tilbagegang får investorerne til at sende Netflix-aktien ned med 25 procent i eftermarkedet.

Netflix har tidligere informeret aktionærerne, at man forventede en brugertilgang på 2,5 millioner i løbet af første kvartal. Samme kvartal sidste år lød tilganngen på 4 millioner brugere.

Den russiske invasion af Ukraine spiller dog ind i regnskabet, fremgår det. Netflix har suspenderet sin service i Rusland, og det har kostet virksomheden 700.000 abonnenter.

For næste kvartal regner Netflix med, at der går to millioner brugere tabt.
"Vores omsætningsvækst mister momentum. Streaming vinder frem lineært, som vi forudsagde, og Netflix-titlerne er meget populære verden over. Men vores relativt høje antal betalende husholdninger og den store andel, der deler kodeord, kombineret med konkurrencen på markedet, giver det omsætningen modvind," oplyser Netflix i forbindelse med regnskabet.

Netflix bebuder samtidig, at man vil slå ned på de brugere, der deler passwords med venner, familie og bekendte. Selskabet anslår, at der er omkring 100 millioner husholdninger på globalt plan, der deler kordord med andre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere