Artikel top billede

(Foto: Pexels/Pixabay)

Blandede bolsjer i nyt Apple-regnskab: Tjener styrtende, men Mac-salget lider

Der kan læses både optimistiske og mere pessimistiske tegn i Apples kvartalsregnskab for andet halvår 2022.

Det var med spænding at Apples udgivelse af sit seneste kvartalsregnskab. Mens mørke skyer har trukket sig sammen over den globale økonomi og tech-sektoren i særdeleshed er klodens største tech-virksomheds økonomiske ve og vel en afgørende indikator.

Her overgik Apple markedets forventninger med en smule, med iPhone-salg og services som begge ydede over det forventede ved at lande henholdsvis 2,8 og 12 procent over sidste års tal for samme regnskabsperiode.

Dækningsbidraget er samtidig vokset til 43,26 procent mod 42,61 procent tidligere i en tid, hvor inflation og pres på forsyningskæder kunne trække marginer nedad.

Den samlede toplinje er oppe med to procent og lander på 83,0 milliarder dollar – en anelse over de forventede 82,81 procent.

Vissee svaghedstegn

Mens Apple overordnet set går frem, er flere nøgleområder på retræte.

Her er det især Mac-salget der lider, ved at inkassere en markant tilbagegang på 10 procent fra samlet set 8,24 milliarder dollar i andet kvartal 2021 til blot 7,38 milliarder dollar i årets andet kvartal.

Her noterer Apple, at chip-mangel og en stærk dollarkurs har været udslagsgivende for det svigtende computersalg.

iPad-salget løjer også af hos Apple, og noterer sig for en nedgang på to procent til 7,22 milliarder dollar.

Dermed ses en tendens hvor Apple omsætter omtrent det samme på iPad- og Mac-forretningerne.

Selskabets øvrige kategori for wearables, home-enheder og tilbehør er også ude for en markant nedtur, ved at svinde 7,9 procent ind til 8,1 milliarder dollar.

Til slut er selskabets udbytte også droslet ned fra 1,31 dollar per aktie til 1,20 dollar per aktie.

Apples fulde kvartalsregnskab kan granskes her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere