Artikel top billede

(Foto: Kombit)

Peter Lykke Egelund vender tilbage til sin gamle CIO-post i Kombit efter fire måneder som CEO

Kombits bestyrelse har udpeget Kristian Vengsgaard som ny direktør for kommunernes it-fællesskab. Mens midlertidig direktør Peter Lykke Egelund trækker sig til sin gamle stilling som CIO og projektdirektør.

Efter måneders eftersøgning offentliggjorde Kombit i går torsdag Forsvarets CIO Kristian Vengsgaard som ny direktør for kommunernes it-fællesskab.

Dermed trækker Peter Lykke Egelund sig tilbage fra posten som midlertidig direktør, som han har haft siden 1. august.

Peter Lykke Egelund overtog rollen som CEO, da Thomas Rysgaard Christiansen forlod Kombit, hvor han havde været hos siden opstarten i 2009 heraf syv år som direktør.

Peter Lykke Egelund vender nu tilbage til sin tidligere stilling som CIO og projektdirektør.

Det oplyser han til Computerworld.

"Vi har endelig fået offentliggjort vores nye CEO, og jeg glæder mig til samarbejdet med Kristian (Vegnsgaard, red.) - og jeg vender nu tilbage til min rolle som Kombits CIO," skriver han kortfattet.

Peter Lykke Egelund har sammen med en håndfuld andre været centrale figurer i opbygningen af det Kombit, som i 2019 blev født oven på Kommune Holding med opgaven om at bryde KMD's kommunale monopol.

Udnævnt til Kombit-CEO

I sommers blev han for sit og Kombits arbejde først nomineret til prisen som årets CIO 2022, hvorefter det kort efter kulminerede med, at han blev indsat som ny midlertidig CEO for Kombit.

Udnævnelsen som CEO var han stolt af at tage på sig.

"Det er en vanvittig spændende rolle, som jeg vil går ind med 100 procents fokus på," sagde han kort efter i et interview med Computerworld.

Dengang spurgte Computerword, om han også selv var i spil til at sætte sig permanent som CEO.

Det afholdt han sig fra at svare på.

Er dit navn i spil som fremtidige permanent direktør for Kombit?

"Det er jeg ikke afklaret om endnu. Jeg har fokus på den midlertidige periode. Jeg synes, det er en stor ære at være vikar, frem til der er fundet en ny. Jeg bliver ikke en ny Thomas (Rysgaard Christiansen, red.). Men Kombit har brug for en stærk administrerende direktør i spidsen for skibet," sagde han.

Peter Lykke Egelund har været ansat i Kombit siden 2009. Tidligere har han været ansat i IBM, Maersk Line, og Maersk Data.