Kommune betaler 113.000 kr. for museskade

Frederikssund Kommune har indgået forlig med en kvindelig tidligere teknisk assistent, som dermed får 113.000 kroner i erstatning. Hun blev i 1995 fyret efter langvarig sygdom på grund af smerter efter musearbejde. Teknisk Landsforbund håber, forliget kan være med til at få museskader anerkendt som arbejdsskader.

Frederikssund Kommune har indgået forlig om at betale 113.000 kroner i erstatning til en tekniker, som har fået varige mén af sit arbejde med computermus.

Teknisk Landsforbund, som har ført sagen for den kvindelige tekniske assistent, ser forliget som et tegn på, at museskader er rykket nærmere på anerkendelse som en arbejdsskade.

- Det bliver mere og mere uholdbart at kalde museskader for enkeltstående sager, siger forbundsformand Ole Skals Pedersen ifølge en pressemeddelelse fra forbundet.

Forbundet vandt 6. januar i år en anden sag om museskade, hvor en tidligere ansat ved legetøjsfabrikanten Lego fik tilkendt 250.000 kroner i erstatning ved Vestre Landsret.

I sagen fra Frederikssund Kommune fik teknisk assistent Ane Elisabeth Zacharias i 1994 så stærke smerter i arm og håndled, at hun til sidst blev fyret i 1995 på grund af langvarig sygdom.

Hun fik ifølge Teknisk Landsforbund afslag på erstatning fra Arbejdsskadestyrelsen, som generelt ikke anerkender museskader som en arbejdsskade.

- Sagen bekræfter, at der er en klar risiko for smerter i arm og håndled ved computerarbejde. Ansvaret er jo klart placeret i disse sager. Vi har flere på vej, men at føre flere sager løser jo ikke problemet, siger Ole Skals Pedersen.

Han opfordrer til, at virksomhederne gør en forebyggende indsats ved at ændre den måde, hvorpå de organiserer det intensive skærmarbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere