Ericsson skuffer trods gigantoverskud

Bruttomarginalen hos den svenske udbyder af udstyr til telekommunikationsbranchen, Ericsson, er faldet i det seneste kvartal. Det var nok til at sende selskabets aktiekurs sydover trods et kæmpe overskud og en tyk ordrebog.

Svenske Ericsson overgik aktiemarkedets forventninger på flere punkter med sit årsregnskab for 2004, men bruttomarginalen skuffede, og det var nok til at sende selskabets aktie ned med over fem procent.

Ericcson solgte for 109 milliarder kroner efter en stigning på 12 procent fra året før. Overskuddet før skat syvdobledes til 23,3 milliarder kroner.

Store besparelser på omkostningssiden har medvirket til at Ericsson er blevet en mere profitabel virksomhed samtidig med at markedet er vokset.

Tyk ordrebog
Ordrebogen var ved udgangen af fjerde kvartal tykkere end aktiemarkedets aktører havde regnet, men bruttomarginalen i kvartalet var dykket til 45,6 procent fra 47,1 procent.

Analytikerne havde regnet med en stigning til 47,3 procent.

- Det var en god rapport med en god ordreindgang. Det negative er bruttomarginalen, så jeg tror aktiekursen vil falde, siger Johan Strandberg fra SEB Asset Management til Reuters.

Og han fik ret. Efter stockholmsbørsens åbning er værdien af Ericsson droppet over fem procent.

Investorerne er bekymrede for at en sløvere markedsvækst i 2005 oven på et stærkt 2004 vil afføde et hårdt pres på priserne, når selskaberne slås om at vinde en større andel af en mindre kage. Det vil tære på lønsomheden.

Chefen jubler

Ericssons topchef, Carl-Henric Svanberg, er dog svært tilfreds med sine medarbejderes præstationer i 2004.

- VI er stolte af vores resultat i 2004 med stærk vækst og høje marginaler. Det har været et år med et flere strategiske forretningsgevinster, både med systemer og proffesionel service og vi har klart styrket vores markedsposition yderligere, bedyrer Carl-Henric Svanberg.

Ericsson-chefen hæfter sig ved at mobilkommunikationen trak 300 millioner nye abbonnenter til markedet i 2004. Der kom et gennembrud for WCDMA-teknolgoien, der blev rullet ud i Europa og dele af Asien, og i 2005 står Nordamerika for tur.

Endelig ser Ericsson fortsat god vækst i GSM og EDGE-teknologierne, specielt i de nye markeder, der er drevet af de basale behov for kommunikation.

For 2005 forudser Ericsson, at markedet vil vise svag vækst i forhold til 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere