Maconomy tror på bedring i 2005

Maconomy har måtte kæmpe hårdt for at sælge sig selv i 2004, efter at en retssag med hollandske KPMG har kostet på renome og salg. Årets resultat blev dog ikke så ringe som frygtet, og ledelsen ser lysere på 2005.

Danske Maconomy blev reddet på målstregen, da selskabets resultat i fjerde kvartal har vendt udviklingen for det trængte ERP-hus. Det viser foreløbige regnskabstal.

Med et overskud på 5,3 millioner kroner i årets sidste kvartal trak Maconomy det samlede overskud i 2004 op på 2,6 millioner kroner før skat. Det er bedre end prognosen, der i sommer blev sænket til en million kroner.

- Salget i fjerde kvartal var præget af, at vi fik mange nye kunder, der afleverede mange mindre ordrer, siger Bent Larsen, der er administrerende direktør i Maconomy.

Tvister tynger salget
For året blev omsætningen 146,6 millioner kroner mod den tidligere udmeldte forventning om en omsætning på 150 millioner kroner.

I sommer måtte selskabet sænke salgsprognosen fra 170 millioner kroner, da en potentiel kunde fra Asien lukkede sin tyske forretning. Desuden har tvisten med hollandske KPMG tynget salget.

Selskabet har derfor fokuseret på at nedbringe omkostningerne og styrke salgsorganisationen. Blandt andet har selskabet ikke fyldt de huller, der er kommet ved naturlig afgang af medarbejdere.

- Vi har brugt mange kræfter på at opbygge en salgs- og marketingfunktion, og der er en verden til forskel fra, hvad vi havde for et år siden, så det bør føre til en bedre situation i 2005, vurderer Maconomy-chefen.

Uenigheden med KPMG i holland vedrører leveringen af et økonomisystem og Maconomy kræver en erstatning på 82 millioner kroner. Der er intet nyt fra sagen.

- Vi ser stadig positivt på sagen, lyder den korte kommentar fra Bent Larsen.

Maconomy offentliggør det endelige årsregnskab 2. marts 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere