Kiss sælger 16.000 afspillere til Oscar-fest

Den danske elektronikproducent Kiss Technology har fået en ordre på 16.000 dvd-afspillere med avanceret kopisikring, der skal bruges til Oscar-nomineringen. Ordren kommer, mens lukningen af Flextronics i Nordjylland har kostet dyrt på bundlinjen for Kiss.

De avancerede dvd-afspillere fra danske Kiss Technology kommer til at spille en væsentlig rolle, når den næste Oscar-uddeling finder sted. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Den amerikanske filmindustri har således bestilt 16.000 dvd-afspillere, der skal bruges i forbindelse med Oscar-nomineringerne, hvor det hidtil har været et problem, at film bliver piratkopieret.

Dvd-afspillerne fra Kiss er paradoksalt nok blevet beskyldt for at medvirke til piratkopiering, fordi de gør det muligt at afspille formatet Divx. Men samtidig kan dvd-afspillerne også håndtere ophavsretsbeskyttede film, der ikke må kopieres.

Blev kontaktet

- Vi blev kontaktet af et datterselskab til Dolby-laboratorierne, som har fået til opgave at lave en sikker dvd-afspiller, og på den måde kom aftalen i stand, siger Peter Wilmar Christensen, administerende direktør for Kiss Technology, til Jyllands-Posten.

Bortset fra det har det ellers givet økonomiske tab for den danske elektronikproducent, at Flextronics lukkede sin produktion i Pandrup. Produktionen af dvd-spillere i Europa har således stået stille i efteråret.

- Vi valgte den ungarske producent Samina som ny leverandør, men de har ikke været i stand til at levere, siger Peter Wilmar Christensen til Jyllands-Posten.

I stedet har selskabet skiftet leverandører til ungarske Solectron, og her er produktionen kommet i gang i løbet af seks uger. Kiss Technology forventer derfor at være tilbage i fuld produktion i løbet af få måneder.

Problemer med produktionen har dog været så alvorlige, at de rammer Kiss på bundlinjen. Selskabet forventer dog at komme ud af 2005 med et lille plus på bundlinjen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere