Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google klager til indisk domstol over antitrust-afgørelse, der var kopieret fra EU

Google kræver indisk milliard-bøde annulleret. Selskabet beskylder de indiske konkurrence-myndigheder for at have kopieret en EU-afgørelse uden at foretage undersøgelser.

Google har slaget sin nødt til en domstol i Indien, fordi søgemaskine-mastodonten mener, at indiske konkurrence-myndigheder (CCI) har kopieret dele af en europæisk afgørelse mod det amerikanske firma.

Afgørelsen handler om misbrug af markedsdominansen af Googles Android-operativsystem, og denne tekst idømte i oktober Google til at betale en bøde på 161 milloner dollar - 1,1 millarder i danske kroner.

Det skriver Reuters.

Foruden bøden skal Google ifølge afgørelsen også ændre restriktioner pålagt smartphoneproducenter relateret til præ-installation af apps.

Men Google kræver nu afgørelsen annulleret på baggrund af sin klage.

I sin indsigelse til en indisk appeldomstol argumenterer Google for, at CCI's undersøgelsesenhed har "copy-pasted" store dele af teksten fra en beslutning fra Europa-Kommissionen, der anvender bevismateriale fra Europa, men som ikke er blevet undersøgt i Indien.

"Kommissionen undlod at gennemføre en upartisk, afbalanceret og juridisk forsvarlig undersøgelse ... Googles distributionspraksis for mobilapps er konkurrencefremmende og ikke uretfærdig/udelukkende," lyder Googles klage til domstolen.

Ingen talspersoner fra CCI eller EU-Kommissionen har endnu stillet op til kommentar om Googles beskyldninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere