Artikel top billede

Derfor gik underskrifts-indsamling ned: Blev ramt af flooding-angreb og 'komplekse hackermetoder'

Det var et flooding-angreb, der fik den løbende tæller på Fagbevægelsens Hovedorganisationens side til at gå helt amok tirsdag aften.

Der er nu nyt om det cyberangreb, som underskriftindsamlingen om bevarelsen af store bededag som helligdag tirsdag aften blev udsat for.

Computerworld har tidligere været i kontakt med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) for at høre nærmere om det, FH tirsdag aften kaldte et "hackerangreb".

Og nu er der nyt i sagen.

Det fremgår af en artikel på FH's hjemmeside med titlen "Underskriftsindsamlingen fortsætter trods angreb fra hackere".

Ifølge FH drejer det sig om et såkaldt flooding-angreb, der har til formål at chikanere kampagnen med falske underskrifter, lyder det.

Samtidig lyder det, at FH vil anmelde hændelsen til politiet.

"Vi har taget det her angreb meget alvorligt, og vi fortsætter løbende overvågning og foretager en lang række tests og kontroller for mistænksomme mønstre og indtastninger for at øge validiteten. Den store opmærksomhed omkring underskriftsindsamlingen har været overvældende, og det har desværre betydet, at nogle gerne vil ødelægge den. Det får de ikke lov til," lyder garantierne fra Michael Jacobsen, der er direktør i FH.

Data er ikke lækket eller kompromitteret

FH oplyser på hjemmesiden, at angrebet ikke har betydet, at data er blevet lækket eller kompromitteret.

"Hackerangrebet forsøgte at oversvømme vores underskriftindsamling, hvor en eller flere personer med komplekse hackermetoder forsøgte at belaste hjemmesiden. Der var ikke tale om et angreb på den data, der allerede var lagret på hjemmesiden," lyder det.

Angrebet betød, at antallet af underskrifter på hjemmesiden bevarstorebededag.dk eksploderede, hvilket fik FH til at fjerne den løbende tæller, der registrerer antallet af underskrivere.

Nu lyder det i stedet på hjemmesiden, at "mere end 220.000 danskere har skrevet under".

På spørgsmålet om, hvad man fra FH's side gør for at sikre underskriftsindsamlingen, lyder svaret, at der foregår en løbende overvågning samt bliver foretaget en lang række tests og kontroller for mistænkelige mønstre og indtastninger, lyder det.