Artikel top billede

Lær den nærmeste familie lidt bedre at kende

Ambitiøs særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum sætter fra 17. maj fokus på primater.

Selv om vi mennesker som bekendt deler ganske mange gener med alt fra rottweilere til amøber og egetræer, så er og bliver aberne vores nærmeste slægtninge, og i en ny særudstilling sætter Statens Naturhistoriske Museum fokus på vores behårede fætre og kusiner.

Den bærer titlen ”Aber – vores vilde familie” og er angiveligt verdens hidtil mest omfattende udstilling om primater.

Gæsterne vil i regnskovslignende omgivelser møde mere end 60 af de aktuelt cirka 500 nulevende primatarter og få mere at vide om, hvordan de har specialiseret sig til deres specielle livsvilkår.

Men også om, hvordan to ud af tre arter er truet af udryddelse og om, hvordan man arbejder for at beskytte dem.

Desuden er det blandt udstillingens formål at give gæsterne en større forståelse for, hvordan vi som mennesker selv er formet af vores ophav.

Eller som museets direktør Peter C. Kjærgaard bemærker i en udtalelse:

”Vi mennesker er også primater, så vi kan se os selv i aberne og bruger dem ofte til at forklare menneskelig adfærd, hvad enten det er omsorg, sociale bånd eller aggressivitet. Når vi på den måde spejler os i vores nærmeste slægtninge, oplever vi evolutionen på nye måder, og med større forståelse for vores egen rolle i naturen på godt og ondt.”

På udstillingen vil man også kunne se en række billeder taget af dyrefotograf og zoolog Mogens Trolle, der blandt andet har brugt ni år på at rejse rundt i Afrika og Asien for at fotografere primater.

På billedet ovenfor ses (stærkt beskåret, vi beklager!) hans portræt af en såkaldt rødbenet kostumeabe.

For øvrigt bemærker Statens Naturhistoriske Museum, at alle de udstillede primater er døde af naturlige årsager, er indsamlet af det skotske nationalmuseum over en længere årrække – og altså ikke er blevet skudt, så de sidder pænt stille og kan nærstuderes uden risiko for at få en bananskræl i hovedet.

Udstillingen åbner 17. maj og løber frem til 25. februar næste år. Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere