Artikel top billede

(Foto: NATO / NIDS/NATO Multimedia Library)

Nato ramt af russisk hackerangreb: Oplysninger om næsten 5.000 ansatte er lækket

Oplysninger om næsten 5.000 personer med nær tilknytning til Nato er lækket efter russisk hackerangreb. Heriblandt 70 danskere.

Nato er blevet ramt af et russisk hackereangreb, og som konsekvens af det er en liste med næsten 5.000 personer med tilknytning til forsvarsalliancen blevet lækket.

Listen findes på den russiske hackergruppe Killnets side på det sociale medie Telegram, skriver Børsen.

70 danskere optræder på listen, som indeholder navn, telefonnummer og arbejdsmail. Listen stammer angiveligt fra et hack af Natos hjemmeside.

“Vores eksperter undersøger lige nu sagerne og træffer yderligere foranstaltninger for at forbedre cybersikkerheden på Nato-hjemmesider. Natos fortrolige systemer er ikke blevet ramt, og der har ikke været en effekt på Nato-operationer,” skriver Natos presseafdeling i Bruxelles til Børsen.

De 70 danskere er både medarbejderer i private danske virksomheder, som er underleverandører til Nato, og medarbejdere i det danske militær.

Mikkel Storm Jensen, analytiker med speciale i cybersikkerhed på Forsvarsakademiet, siger til Børsen, at sådan et angreb ikke burde kunne lykkes, for Nato sidder på bunker af fortrolige oplysninger.

Han siger også, at sikkerhedsniveauet for de oplysninger, hackerne har fået tilranet sig, formentlig et klassificeret til tjenestebrug og alstå hverken som fortroligt eller hemmeligt. Derfor har det heller ikke været voldsomt svært for hackerne at finde frem til oplysningerne, men alligevel burde den slags informationer ikke kunne slippe ud.