Artikel top billede

Bog: Endelig forstår vi organisationer

I ny, dansk udgivelse sammenfatter ledelsesteoretikeren Henry Mintzberg sin forskning gennem mere end 40 år om, hvorfor organisationer handler, som de gør.

Midt i juni udkommer seneste bog fra den canadiske ledelses- og organisationsteoretiker Henry Mintzberg på dansk.

Den har titlen ”Endelig forstår vi organisationer!” og handler om præcis dét: Nemlig at kategorisere og forstå den ellers let uhåndgribelige kultur og funktion i virksomheder og organisationer som andet end summen af regnskaber, produktion og KPI’er.

Mintzberg hører til blandt de klassiske organisationsteoretikere.

Hans centrale pointe er, at man er nødt til at se nærmere på, hvorfor og hvordan organisationer handler, som de gør, for effektivt at kunne forstå og lede dem.

I bogen deler han sine tanker om, hvordan en organisation bruger for eksempel håndværk og videnskab til at træffe beslutninger og udøve ledelse.

Samtidig introducerer han de basale byggesten bag organisationsdesign.

Forfatteren ser også på de grundlæggende og afledte organisationsformer- og kræfter, som definerer organisationer og på, hvordan de er med til at forankre organisationens form og overgangen mellem forskellige livscyklusser.

Endelig diskuterer han, hvordan man bedst kan strukturere organisationen, så den bliver i stand til at udvikle sig og arbejde mere fremadrettet.

Bogen er en syntese af Henry Mintzbergs arbejde gennem de seneste 40 år, og i denne ultrakorte præsentation fremlægger forfatteren sine tanker om, hvorfor hans nye udgivelse er relevant.

Titel: Endelig forstår vi organisationer!

Forfatter: Henry Mintzberg.

Udkommer 14. juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere