Artikel top billede

Headsettet til kontoret klarer også musik til- og fra job. Det oplades trådløst via medfølgende oplader. Du kan også gøre det direkte via USB-C. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Ultra kompakt headset til kontoret er et også en perle på pendlerturen

Kombinationen af det nærmest minimalistiske og funktionelle design kombineret med god lyd gør Jabra Evolve2 65 til langt mere end blot et headset til kontoret.

”Den nyeste udgave af et meget populært headset til kontoret kan du sagtens bruge som alternativ til pendlerturen”.

Det er nok en historie, som du har hørt før – også fra disse kanter. Men her er der en vis ræson i udsagnet.

For sættet har mange fordele, både på kontoret og på farten. Men det skal de bestemt også kunne levere med en pris på 2.781 kroner.

Fysisk fleksibel og høj komfort

Der medfølger et blødt etui, og når du hiver dem ud, opleves hovedtelefonerne nærmest ledløs. Dens led er ikke hårde og ligner noget, der nemt vil gå i stykker.

Men de er nu ret hårdføre i praksis. Det begrunder jeg med levetiden på tidligere og lignende modeller.

Med en vægt på blot 136 gram er de også nærmest umærkelige på hovedet. Læg hertil den meget bløde polstring på hovedbøjlen og blødt memory-skum over ørerne.

Over længere tid kan de godt opleves lidt varme, men aldrig decideret ubehagelige.

De sidder meget let uden at klemme, men heller ikke så fast, at du skal løbe en tur med dem. Det går dog fint med rask gang, når du er ved at misse toget. Smæk dem ned om halsen, hvis du skal løbe.

Du kan også sagtens tage dem med i det offentlige rum uden at ligne en kontormus på afveje, der har glemt at tage headsettet af. Den indbyggede mikrofon er en lille studs, der let kan klappes op i hovedtelefonen og derved næsten er usynlig.

Let tilslutning med muligheder

Tilslutning foregår let via bluetooth og/eller med dongle til computeren. Tilslutningen er virkelig kvik.

Der er lidt flere knapper på hovedtelefonerne, end jeg bryder mig om, men bevares, værre er det heller ikke.

Knapperne kvitterer med små klik, og det synes jeg egentligt er rart – samtidig fortæller den, hvad du gør, hvis du trykker forkert.

Det fine er, at en lille diode lyser rødt, når sættet anvendes, og dine kollegaer – i hvert fald dem med pli – kan se, at de skal vente med at forstyrre dig.

Batteritiden er fine 21 timer – maksimalt. Slår du alt til noget mindre, men rigeligt til en hel dags brug.

Lyd og støjreduktion i høj klasse

Lydkvaliteten er i høj klasse. Med det mener jeg for typen af headset, for den kan trods alt ikke fortrænge de dedikerede lyd-headset på dette område.

Når det er sagt, må jeg indrømme, at jeg sjældent har hørt så helstøbt og varmt lydbillede fra det, der dybest set er et headset til kontoret. Og deri består headsettets berettigelse i forhold til pris.

Diskanten er let vigende, men omvendt er bassen overraskende dyb og til stede.

Stemmer lyder meget neutralt og mange mund-lyde (s-lyde og lignende) er filtreret fra.

Det gælder også i modtagerens ende. Det er tydeligt en mikrofon af høj kvalitet med intelligent software, der filtrerer omgivende støj fra.

Anti-støj funktionen er af den hybride slags. Den er god og ødelægger ikke lyden meget. Men on-ear konstruktionen betyder, at de er helt så gode som pristilsvarende over-ear typer. Det er at forvente.

Derfor er funktionen da også bedst i et kontormiljø, hvor den let dæmper omgivelserne uden, at du helt mister følingen, så at sige.

Du kan stadig fornemme lyde og naturligvis også indstille, i hvor kraftig anti-støj funktionen skal indgribe.

På farten fungerer anti støj-funktionen fint. Er der meget blæst, er der bedre modeller på markedet, men til en togtur er de bestemt godkendt.

Både og løsningen

Står du og skal have nyt headset på job, kan Evolve 2 bestemt godkendes. Ikke mindst hvis du også bruger dem til musik i løbet af dagen.

Skal du selv punge ud, skal du tænke dig godt om. For til prisen kan du få bedre musik-headset, men de er knap så gode til kontorbrug.

Så du skal have begge behov og være villig til at bruge dem til begge scenarier.

Derfor kvitterer jeg med en halvlunken karakter – men med en klar anbefaling, hvis du kan sætte kryds ved både- og løsningen.


Loading ikon