Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danmarks bedste universitets-startup fundet / Milestone Systems henter ny CRO hos HP / Cyberkriminelle udgiver sig for at være flyselskaber for at få dine personoplysninger

Danmarks bedste universitets-startup fundet. Milestone Systems henter ny CRO hos HP. Cyberkriminelle udgiver sig for at være flyselskaber for at få dine personoplysninger.

Godmorgen kammerater.

Det er fredag, og datoen siger 23. juni.

Velkommen til ugens sidste morgenbriefing fra Computerworld.

Mit navn er Qëndrim Fazliu, og jeg stand-in morgenredaktør i dag.

Jeg er stået tidligt op for at levere dagens første morgen-nyheder til de morgenfriske og trofaste Computerworld-læsere.

I dag kan du læse om en fusion, om en ny salgsdirektør, cyberkriminelle, der udgiver sig for at være flyselskaber - og så skal vi også en tur forbi Danmarks bedste universitets-startup.

God læselyst - og weekend, når du kommer så langt!

Bording Danmark fusionerer med 52eSeller

E-handelsplatformen 52eSeller, der i dag er en del af søsterselskabet Fiftytwo, bliver fra 1. juli en del af Bording Danmarks digitale enhed.

Bording Danmark, der fokuserer på 360° kommunikation og markedsføring, går dermed fra at have ni ansatte til at have 22 ansatte i den digitale enhed. Bording Danmark har i alt 125 ansatte i hele virksomheden.

Det skriver Bording Danmark i en pressemeddelelse.

"Ved at fusionere 52eSeller med Bording Danmark skaber vi en stærk digital division, der kan hjælpe vores kunder med endnu flere og mere omfattende digitale kvalitetsløsninger," lyder det fra Steen Rocatis, CEO i Bording Danmark.

Bording Danmarks digitale enhed har til opgave at udvikle og tilbyde løsninger inden for webshops, websites og marketingplatformen Bording Central.

Også Mads Busk, som er leder af den nye division, forklarer, at han ser frem til at drive den digitale transformation, hvilket fusionen bliver en stor del af, lyder det.

Fusionen er den 13. i rækken af fusioner og opkøb for Bording Danmark inden for de seneste 10 år.

Milestone Systems henter ny CRO hos HP

[quote]Fra 1. august tiltræder Morten Illum som ny Chief Revenue Officer (CRO) hos Milestone Systems.[/quote]
Samtidig bliver Illum også medlem af den øverste ledelse i Milestone Systems.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye salgsdirektør kommer fra HPE Aruba, der er et selskab i Hewlett Packard Enterprise, hvor han har stået i spidsen for salget i de seneste otte år.

"Mortens kompetencer inden for kanalen og internationale organisationer, hans baggrund inden for teknologibranchen samt hans erfaring med at udvikle salg og drive forretningsmæssig transformation vil være meget værdifulde på den strategiske rejse, vi er på i disse år," siger Thomas Jensen, CEO i Milestone Systems.

Pas på feriefælden - Cyberkriminelle udgiver sig for at være flyselskaber for at få dine personoplysninger

Selv om danskerne næppe hungrer efter mere sol og varme lige nu grundet de - indtil videre - lovende prognoser for det danske vejr.

Alligevel planlægger mange fortsat at holde ferie i udlandet.

Og det får for tiden cyberkriminelle til at udgive for at være flyselskaber.

Det beretter cybersikkerhedsselskabet Check Point i en meddelelse.

Her har man blandt andet observeret flere kampagner med phishingmails, hvor cyberkriminelle udgiver sig for at komme fra TAP Air Portugal, hvor de beder brugeren klikke på et link for derefter at indtaste både deres personlige oplysninger og kontooplysninger for at modtage kompensation for deres forsinkede eller aflyste fly.

Med de seneste års flykaos, der tæller adskillige strejker og manglende personale, bliver danskerne ikke overraskede over at modtage denne type mailkommunikation om forsinkede og aflyste fly fra flyselskaber.

I maj måned blev der oprettet 29.880 nye hjemmesidedomæner relateret til sommerferier, hvilket er en stigning på 23 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Blandt de nye hjemmesider er én ud af 83 enten ondsindet eller mistænkelig.

Danmarks bedste universitets-startup fundet

Det blev Anemo Robotics, der løb med titlen som Danmarks bedste universitets-startup til National Startup Competition 2023.

Anemo Robotics er en startup fra Danmarks Tekniske Universitet, der specialiserer sig i
robotteknologi og automatiseringsløsninger og vil med deres AI-løsning optimere dataindsamling indenfor marinebiologi- branchen.

Det skriver Venture Cup i en pressemeddelelse.

Finalisterne ved National Startup Competition har været igennem flere runder, hvor de er blevet bedømt af eksperter og fagpersoner.

Ud over håneretten kan de fem medlemmer af Anemo Robotics også tage en pengepræmie med sig hjem samt en kvalifikation til University Startup World Cup, hvor de får mulighed for at dyste mod internationale startups til efteråret.