Artikel top billede

(Foto: Markus Spiske)

5.600 datasæt om brugere af Google-tjeneste er blevet lækket

Føderale statsorganer i USA, Tyskland, Taiwan, Storbritannien og Holland - og muligvis mange flere lande - er ofre for et læk, der omfatter omkring 5.600 datasæt, efter de har brugt et sikkerhedsværktøj fra Google.

Omkring 5.600 datasæt fra brugere af Google-platformen Virustotal er blevet lækket på internettet.

Ifølge Tysklands største nyhedsmedie, Der Spiegel, er ansatte fra tyske og amerikanske efterretningstjenester repræsenteret på den.

Virustotal er et værktøj fra Google, som bruges til at tjekke alle typer filer for potentiel skadelig software. Men nu er værktøjet, der er skabt i kampen for cybersikkerhed, blevet forvandlet til et våben mod netop samme.

Det skriver det tyske it-medie Golem.de.

Tjenesten kombinerer omkring 70 forskellige antivirussoftwareløsninger og kontrollerer uploadede filer med hver af dem.

I forvejen var Virustotal et tveægget sværd, da det både kunne bruges til at scanne for virus og ondsindet kode, men det kunne også bruges af kriminelle til at teste, om deres malware gik igennem sikkerhedsløsningerne.

Ifølge Der Spiegel bruger flere offentlige myndigheder og virksomheder tjenesten, og denne kundeliste er berørt af datalækket som består af mailadresser, navne på personer og deres organisationer.

Datasættet siges at omfatte adskillige brugere, "der er tilbageholdende eller slet ikke taler om deres arbejde - og heller ikke taler om, hvordan de får information."

Blandt eksemplerne nævnes det amerikanske militær, det amerikanske justitsministerium, FBI og NSA.

Tyske myndigheder som eksempelvis Det føderale kriminalpoliti (BKA), Forbundskontoret for Informationssikkerhed (BSI), Tysklands militære efterretningstjeneste (MAD) og det føderale forbundskontor for telekommunikationsstatistik (BFSt) er også registreret hos Virustotal.

Også officielle statsorganer i Taiwan, Storbritannien og Holland er ramt af lækket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere