Artikel top billede

40 procent kvinder på ITU: It-uddannelserne har aldrig været mere populære

Ansøgerne vælter ind på de danske it-uddannelser disse dage, og andelen er kvinder, der har fået øjnene op for it-karrierevejen har aldrig være større.

Allerede da ansøgningeren strømmede ind i starten af juli stod det klart, at ikke bare modtager universiteteterne flere ansøgningerne tl deres it-uddannelser, en større del af ansøgningerne end hidtil har kvindlige afsendere.

I nat fik håbefulde studiensøgere over alt i Danmark svar på, hvor de skal starte på studie efter sommerferien.

Og af de i alt 1929 ansøgninger som IT-Universitetet i København modtog er 455 blevet optaget på en bacheloruddannelse.

Og med dette optage sprænger ITU rekorder for kønsfordelingen i år, som lyder på hele 40 procent kvinder.

Det er en fremgang på to procentpoint siden sidste år, skriver ITU i et indlæg på sin egen hjemmeside.

”Vi modtog et rekordstort antal ansøgninger til vores bacheloruddannelser i år, og vi kan se, at vores forskellige initiativer og tiltag for at skabe en bedre kønsfordeling har båret frugt," siger studiechef på ITU, Lene Rehder.

"Det er en meget vigtig mission, fordi kønsfordelingen i it-branchen er skævvredet. Hvis Danmark fortsat skal være blandt verdens førende it-samfund, skal vi have større diversitet på arbejdsmarkedet og flere kandidater i spil.”

Ser man på de enkelte uddannelser så har Softwareudvikling er andelen af kvinder således siden 2015 steget fra 9 til 25 procent.

Men selv om det lover godt for it-udviklingens fremtid med det stigende ansøgertal, så er det et problem, at ITU og andre universiteter ikke kn få lov at tage endnu flere af ansøgerne gennem it-uddannelsesmaskinen.

”Det er meget ærgerligt, at vi må afvise kvalificerede ansøgere. Vi ved, at behovet for it-specialister er enormt stort, og det bliver kun større i fremtiden," lyder det fra ITU's rektor Per Bruun Brockhoff.

"Den grønne omstilling, det stigende behov i sundhedsvæsenet og den voksende cybertrussel kalder alle på teknologiske løsninger, men det er politisk vedtaget, hvor mange pladser vi har lov at udbyde, så vi bevarer status quo i antallet af pladser frem mod 2030."

I alt har it-uddannelserne i Danmark i år optaget 10 procent flere kandidater end sidste år. Og på STEM-uddannelserne generelt er der kommet fem procent flere ind end sidste år. Det skriver DR.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere