Artikel top billede

(Foto: Leandro Aguilar/Pixabay)

Tvivlsomme regnskabsforhold vækker liv i sagen om det skandaleramte Meew: Kan ende med erstatningssag og konkurskarantæne

Det konkursramte Meew beskyldes for fiktiv bogføring. Nu indstilles direktøren til konkurskarantæne. Groft og uforsvarligt, lyder det fra advokat.

Sagaen har været lang og voldsom om det konkurs- og skandaleramte Meew, og nu ruller sagen videre, da kurator og advokat Per Astrup Madsen fra DLA Piper kommer med en række nye forhold i en redegørelse af konkursen.

Han kalder måden, selskabet er blevet kørt for grov og uforsvarlig, skriver Børsen.

Faktisk er det så slemt, at selskabets stifter og administrerende direktør, Armin Kavousi, kan ende med en konkurskarantæne og en erstatningssag.

“Der er grundlag for at indlede sag om konkurskarantæne mod selskabets direktør,” skriver Per Astrup Madsen i redegørelsen ifølge mediet.

Vurderingen kommer efter, at kuratoren mener, at det kan tyde på, at selskabet har pustet omsætningen kunstigt op, hvilket blandt andet vurderes, da tre personer på fire dage har faktureret 900 timers arbejde, og personerne figurerer ikke engang som ansatte i Meew, skriver Børsen.

Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode får forbud mod at deltage i ledelsen af selskaber.

Armin Kavousi er ikke vendt tilbage på Børsens henvendelse, men kurator nævner, at han har forholdt ham kritikken om de tre ansatte, og at der var tale om enten praktikanter, folk i virksomhedspraktik fra jobcentre, i kommunalt løntilskudssetup eller andet lignende, og derved ikke på lønningslisten.

En voldsom sag

Det må derved siges at være noget af en rutsjebanetur Meew-gruppen har været ude på.

For omkring en måned siden stod Meew til en børsnotering og var et lysende håb på den dansk it-iværksætter-stjernehimmel.

Men sådan skulle det ikke gå.

Selskabet topchef trak Armin Kavousi sig fra selskabet og solgte størstedelen af sin aktiepost. Det skete efter at Frihedsbrevet afslørede, at han i den grad havde pyntet på sit CV under opbygningen af selskabet.

Han har blandt andet hævdet at være forsker i neuroscience, at han har en master i neuroscience og en doktortitel, men intet passer.

Det universitet i Storbritannien, som han hævder at have taget sine titler fra, har aldrig hørt om ham, da Frihedsbrevet kontakter det.

"Jeg må blankt erkende, at jeg har opført mig ubetænksomt. Jeg har været optaget af den anerkendelse, der følger af at have en formel titel og har derfor brugt titler som jeg ikke har. Det er selvfølgelig ikke i orden og det beklager jeg meget," sagde han fornylig til Frihedsbrevet.

Det førte til, at bestyrelsen ligeledes trak sig, og børsnoteringen blev droppet omkring en uge inden, den var planlagt.

"Bestyrelsen har besluttet at annullere planen om at børsnotere selskabet på Spotlight i dag, 8. marts," lød det i en udsendt meddelelse fra Meew.

Computerworld kunne dengang afsløre, at Meews hovedprodukt til forveksling lignede en kinesisk scanner, som er bredt tilgængeligt.

Læs om Meew: