Artikel top billede

Jabra Elite 10 med lade etui er tæt på et perfekt allround in-ear headset. De små in-ear telefoner har en form, der gør dem meget ubesværet at tage ind og ud. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Med Elite 10 får du danske Jabras bedste lyd til dato

Danske Jabra ude i med 10. version af sit 'Elite' in-ear headset, Her er ikke hvilet på laurbærrene, da det er bedre end nogensinde. Samtidig introduceres den aktive fætter, Elite 8 Active, der heller ikke skuffer.

Der skal mere salg til, og det gør man med nye produkter. Så man kan spørge sig, om det nu virkelig er strengt nødvendig med en version 10 af Jabras top in-ear hovedtelefoner med en 'Elite10'?

Svaret er faktisk ja.

For efter en lille uge med det nye headset må jeg bøje mig trods indledende skepsis over endnu en model

Der er kommet en del forbedringer, og Elite 10 oplever jeg som en endog meget gennemført in-ear hovedtelefon.

Det bør den nu også være, når der står 1.999 kroner på prislappen.

'Lækkerhedsfaktor' i top

Vi kigger jo blandt andet på, om produkter har en høj lækkerhedsfaktor. Altså når finish, design og funktion går op i en højere enhed.

Det klarer Elite 10, da overfladen er usædvanlig lækker – både ladeetuiet samt hovedtelefonerne. I hånden opleves de som raffinerede og som det luksusprodukt, de er.

Da de samtidig er helt med blandt de bedste, når vi taler teknologi, scorer de ret højt, inden jeg overhovedet tager dem i brug.

Innovativ teknologi

Jeg vil ikke påstå, at Elite er verdens smarteste in-ear headset til prisen, men den samlede pakke er ret eminent, og det er tydeligt i brug, at Jabra har haft mange år til at forfine teknologien.

Derfor oplever jeg det som et stort plus, at hovedtelefonen parres på tre til fire sekunder hver gang.

De er utroligt enkle at sætte til første gang og appen, der kan styre mange af indstillingerne, er simpel, men tilbyder samtidig alle de funktioner, som jeg har brug for.

Bluetooth-headsettet lover op til seks timers batteritid. Jeg oplevede at nå over fem timer, så det er godkendt. Med etuiet får du altså op til 21 timers batteritid.

Lydmæssigt klarer de alt det, du forventer, men noget nyt er Dolby med Head Tracking. Det lyder ret vildt, og oplevelsen da også effektfuld.

Reelt kan du høre musik eller se film med Dolby Atmos, og lydene følger til dels dine bevægelser, så jeg har det lidt som at være midt i det hele.

Det er ikke en effekt, som jeg vil bruge ofte, men den har en wow-effekt, som mange helt sikkert vil kunne få glæde af, når der skal ses film med effekter, og uden at genere alle i huset.

Når jeg lytter musik, er det lidt flippet med denne feature slået til.

Bevæg hovedet til venstre, og musikken bliver langsomt flyttet rundt over mod højre side. Det er som sagt ikke en feature, som jeg kan se det store behov for andet end til filmkigning. Men det fungerer som sagt ret overbevisende og opleves naturligt.

Opkald med mere klares via små knapper på siden. Og disse skal trykkes lidt ind. Det er jeg stor tilhænger af, da modeller med touch ofte er overfølsomme, så man kommer til at trykke uhensigtsmæssigt.

Perfekt fit og lækker lyd

Lydmæssigt er vi blandt de bedste i prisklassen. Elite 10 er meget neutral og detaljeret. Lydbilledet er klart og artikuleret.

Selv bassen er åben og luftig samtidig med, at den har masser af fylde. Det er en sjælden oplevelse fra en producent, der ikke er kendt som en, der leverer lyd i hi-fi klassen. Godt gået.

Med i totaloplevelsen er også, at jeg oplever hovedtelefonerne meget behagelige i øret. Dels er overfladen af de små in-ear telefoner meget fin. Dertil er pasformen ret god.

Den gode pasform bakkes op ad de cirka 10 venner og familie, der blev beordret at prøve dem. Alle på nær en af mine testere havde behov for en anden adapter den, der sidder på, når du køber.

De er lette at få i øret og lige så vigtigt lette at få ud. Dertil er den lækre overflade ikke glat, hvilket betyder, at jeg kan få dem ud af ørerne uden at tabe dem. Det er en lille og ret vigtig detalje i hverdagen.

Feltets bedste

Jabra har, som jeg skriver indledningsvis, begået en lille genistreg. De mange års erfaring er mundet ud i en nærmest perfekt hovedtelefon i sin klasse.

Elite 10 er en vanvittig god hovedtelefon til dig, der både vil lytte til musik og nappe opkald i løbet af dagen.

Du kan finde lidt bedre modeller hvad angår støjdæmpning, lydkvalitet og så videre. Men vi er ude i bagateller af nogle små forskelle her.

Den samlede pakke er i så høj klasse, at jeg også kvitterer med en høj karakter.

Ny topmodel til de aktive

Samtidig med at Elite 10 lanceres, har Jabra Elite 8 Active på markedet. Vi har prøvet dem kort, og de begejstrer også, da de har mange fællestræk med Elite 10.

De har en lidt anden overflade, der betyder, at de sidder lidt bedre fast i øret. Dog uden at genere.

Lydmæssigt er de mindre detaljerede, men ellers er de tæt på den flotte lyd fra Elite 10.

Du kan efter min overbevisning sagtens anvende Elite 10 til træning, men er du ofte i center og sveder meget, vil Elite 8 Active være et godt alternativ med dens IP68 certificering.

Lade-etuiet er lige så stort som i Elite 10, hvilket er en større ulempe her. Det kunne være rart, at de kunne ligge i den lille løbelomme eller i vesten uden at fylde så meget.

De er ikke helt så avancerede som Elite 10, men koster også 400 kroner mindre – nemlig 1.599 kroner.


Loading ikon