Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk IT får nyt branche-kendt medlem til sit råd for informationssikkerhed / Odense og KMD skriver kontrakt på otte år / Dansk sportsplatform opkøber brasiliansk sportsmedie

Dansk IT får nyt branchekendt medlem til sit råd for informationssikkerhed. Odense og KMD skriver kontrakt på otte år. Dansk sportsplatform opkøber brasiliansk sportsmedie. Aarhus-startup rejser 15 millioner til at revolutionere softwareinfrastruktur. Danske APPS People er Årets Google Cloud-partner 2023.

Godmorgen og velkommen til en tidlig tirdag og ugens andet morgen-nyhedsoverblik.

Det er igen Ditte Vinterberg Weng, der har samlet trådene over aftenens og nattens begivenheder.

Rigtig god fornøjelse.

Dansk IT får nyt branchekendt medlem til sit råd for informationssikkerhed

Leif jensen, der er it-sikkerhedsekspert i cybersikkerhedsselskabet ESET og en ofte citeret ekspertkilde i de danske medier, har sagt ja til en plads som medlem i Fagrådet for Informationssikkerhed under organisationen Dansk IT.

Fagrådet for Informationssikkerhed er et råd, der er nedsat med det formål at hjælpe Danmark i en sikker digital retning ved at bidrage med viden, politiske forslag og relevante events.

Rådet operer under tre mærkesager: 1. Der skal være styr på data, 2. Privatlivsbeskyttelse og digital identitet og 3. Udbredelse af kendskab til informationssikkerhed.

"Personligt håber jeg at kunne bidrage med erfaring og fokus på at hjælpe de små virksomheder samt Hr. og Fru Danmark, ligesom jeg gør det i mit daglige virke samt med Cyber Vejret," lyder det i et indlæg på LinkedIn fra Leif Jensen.

Cyber Vejret er Leif Jensens egen podcast, som på få minutter dagligt forsyner lyttere med tips og forklaringer på farerne, der lurer på internettet.

Læs mere om Fagrådet for Informationssikkerhed her.

Odense og KMD skriver kontrakt på otte år

KMD har netop underskrevet en otteårig kontrakt med Odense kommune på beskæftigelsesområdet.

Det betyder, at den danske it-koncern fra 2024-2031 skal levere it-løsningen KMD Momentum til Odense kommune.

Med det nye udbud kommer KMD til at levere en beskæftigelsesplatform til hele beskæftigelses-området i Odense kommune, som tæller cirka 1000 nye brugere.

Omtrent 40.000 borgere er i dag igennem systemet årligt, hvoraf 20.000-25.000 er aktive borgere i systemet på et hvert givent tidspunkt.

"Vi har valgt KMD, fordi de forstår, hvad vi vil med vores it-understøttelse. Det skal ikke bare hjælpe os med at overholde proceskrav, men også hjælpe os med at levere en bedre beskæftigelsesindsats," siger Gorm Hjelm Andersen, Koncernchef i Odense kommune om aftalen.

Det skriver KMD i en pressemeddelelse til Computerworld.

Dansk sportsplatform opkøber brasiliansk sportsmedie

Den danske platform Better Collective, der ejer flere online sportsmedier, køber nu det brasilianske sportsmedie Torcedores.com med kontor i Sao Paulo.

I løbet af de seneste 12 måneder har flere end 12 millioner sportsfans månedligt anvendt Torcedores.com.
Simon Hovmand-Stilling, CEO for Better Collective Sydamerika, der til daglig er bosat i Rio de Janeiro, siger i en pressemedelelse sendt til Computerworld:

"Sportsmediet supplerer vores strategiske position i regionen og vil udvide vores rækkevidde og styrke vores produktion af sportsindhold - hvilket igen vil gøre os endnu mere relevante for vores partnere."

Han tilføjer:

"Sydamerika, og mere specifikt Brasilien, er en vigtig vækstdriver for Better Collective og opkøbet passer perfekt til vores vision at blive den førende digitale sportsmediegruppe globalt."

Præcist hvad det brasilianske medie har kostet fortæller Better Collective ikke.

Aarhus-startup rejser 15 millioner til at revolutionere softwareinfrastruktur

Det danske startup Rig.dev har netop formået at rejse 15 millioner kroner, som skal gå til et projekt om at nytænke den måde udviklere bygger og skalerer softwareinfrastruktur.

Pengene kommer fra blandt andet kapitalfondene byFounders og Dreamcraft, og planen er at bygge en open-source-platform, der skal hjælpe udviklere med hurtigere at bygge en skalerbar backend- og cloud-infrastruktur.

Rig.dev er en udviklerplatform, der bygger direkte oven på Kubernetes, som er
standardplatformen moderne virksomheder bygger skalerbare applikationer i.

"Dette tager en stor del af kompleksiteten ud af udviklingen, og gør at udviklerne kan bruge mere tid på at kode den forretningskritiske del af deres software," lyder det i en pressemeddelelse fra Rig.dev.

En af medstifterne er Anders Johnsen, som er tidligere udvikler hos både Uber og Google. Fra ham lyder det om fundingen:

"Vi er enormt stolte over, at vi i et svært marked har formået at rejse en runde, der fra start giver os muligheden for at bygge det produkt, vi ønsker med det hold, vi ønsker.”

Anders Johnsen har stiftet Rig.dev med Thor Christensen, der også har baggrund i en
række danske og internationale softwarevirksomheder.

Danske APPS People er Årets Google Cloud-partner 2023

I år går prisen som Årets Google Cloud-partner til den danske virksomhed APPS People.

Selskabet, der blev grundlat i 2007, har været en del af Googles partner-økosystem helt fra den spæde begyndelse.

"Der fandtes ikke et Google partner-økosystem dengang, og APPS People blev således en af de første Google Cloud partnere i verden," skriver selskabet i en officiel pressemeddelelse til Computerworld.

"Med denne præstation vil APPS People gøre endnu mere af det vi er bedst til, når det kommer til at betjene kunder med Google Cloud-tjenester," lover Mikkel Vibits, der er direktør i APPS People.

Den helt officielle titel, som selskabet har opnået lyder "Google Cloud Sales Partner of the Year". Selskabt blev sidste år kåret til Premier Partner i 2022.

APPS People har Finn H. Krusholm som hovedaktionær.