Artikel top billede

Film: Jokeren på vej tilbage - nu sammen med Lady Gaga

“Joker: Folie à Deux” udkommer til efteråret og har blandt andet Lady Gaga med på skuespillerlisten.

En psykotisk latter, et sminket klovneansigt og en umiskendelig trang til at dræbe.

Ja, Batmans nemesis The Joker er ikke en specielt rar fyr. Men ikke desto mindre har hans baggrundshistorie vist sig at være ret interessant.

Det blev blandt andet vist i filmen “Joker” fra 2019, hvor vi ser hvordan Arthur Fleck går fra at være en falleret og ikke specielt sjov standup-komiker med psykiske lidelser til at blive den hysteriske og morderiske karakter, som vi alle kender.

Med Joaquim Phoenix i hovedrollen indkasserede filmen mere end en milliard dollar samt to Oscar-statuetter, hvoraf én af dem gik til den nu 49-årige stjerneskuespiller.

Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at der nu er en toer på vej.

“Joker: Folie à Deux” udkommer i biograferne 2 oktober 2024.

Her får Joaquim Phoenix blandt andet selskab af Lady Gaga, som udover musikken særligt er kendt for sin medvirken i filmen ”A Star Is Born.”

Hun skal nemlig spille den kendte DC-karakter Harley Quinn, der heller ikke altid er psykisk 100 procent stabil.

Gaga er – med tanke på den særdeles dystre tone fra forrige Joker-film – måske også et bedre valg til rollen end Margot Robbie, der spillede Quinn i de langt mere muntre Suicide Squad-film.

Derudover får vi gensyn med Zazie Beetz som Sophie Dumond, mens blandt andre Brendan Gleeson (“The Banshees of Insherin”) og Catherine Keener (“Being John Malkovich”) også vil være at finde på skuespillerlisten.

Titlen kan groft sagt oversættes til ”galskab, der deles af to”, og hentyder til The Joker og Harley Quinns lettere dysfunktionelle forhold.

Men hvad filmen helt præcis drejer sig om, er fortsat uvist. Det vides dog, at den vil have stor fokus på musik og kommer i den anledning også til at indeholde mindst 15 coversange.

Mere vides ikke nu, men i mellemtiden kan man kaste et blik på traileren her.