Artikel top billede

Kæmpe satsning: Microsoft vil købe millioner af chips fra Nvidia

Microsoft vil oppe sin datacenterkapacitet for at følge med AI-efterspørgslen, og derfor gør selskabet klar til at købe et ordentligt læs chips fra Nvidia. Planen er at tredoble antallet af AI-chips, som Microsoft råder over.

Microsoft vil købe 1,8 millioner AI-chips fra Nvidia.

Det sker som et led i strategien om at udvide AI-kapaciteten for at forblive en af de absoulut forreste i AI-kapløbet.

Det skriver Business Insider.

Microsoft og Nvidia annoncerede i sidste måned et partnerskab om at udbrede AI-kapabiliteter til enterprise-kunder, hvilket betød større integration af Nvidias chips hos Microsoft, men dette antal chuips var dog ikke nævnt i aftalen, som eller svækkede glæde hos selskabernes respektive chefer.

"Sammen med NVIDIA gør vi løftet om kunstig intelligens virkelig, og hjælper med at skabe nye fordele og produktivitetsgevinster for mennesker og organisationer overalt," sagde Satya Nadella, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Microsoft, i en meddelelse og fortsatte:

"Fra at bringe GB200 Grace Blackwell-processoren til Azure, til nye integrationer mellem DGX Cloud og Microsoft Fabric, vil de meddelelser, vi laver i dag, sikre, at kunderne har de mest omfattende platforme og værktøjer på tværs af hvert lag af Copilot-stakken, fra silicium til software, at bygge deres egen banebrydende AI-kapacitet."

Der var ligeledes begejstring hos Nvidia.

"Gennem vores samarbejde med Microsoft bygger vi en fremtid, der åbner op for løftet om kunstig intelligens for kunderne og hjælper dem med at levere innovative løsninger til verden," udtalte Jensen Huang, grundlægger og administrerende direktør for Nvidia, i meddelelsen.

Aftalen indebar følgende punkter:

  • Microsoft Azure indfører Nvidia Grace Blackwell Superchip.
  • Nvidia DGX Clouds indbyggede integration med Microsoft.
  • Nvidia Omniverse Cloud API'er på Azure Power Ecosystem of Industrial Design and Simulation Tools.
  • Microsoft Copilot bliver forbedret med Nvidia AI.
  • Nye Nvidia Generative AI-mikrotjenester til virksomheds-, udvikler- og sundhedsapplikationer på vej til Microsoft Azure AI.