Artikel top billede

Streaming: Mere Rings of Power til august – og trailer ude allerede nu

Så er der endelig premieredato på anden sæson af Lord of the Rings: The Rings of Power, og den helt nye trailer ser ganske lovende ud.

Allerførst et løfte: Vi har de sidste måneder skrevet en del om Tolkien, Midgård, hobbitter og Ringenes Herre, så nu kommer der til at gå et stykke tid, før vi gør det igen.

Men først er der altså ingen vej uden om at dele nyheden om, at anden sæson af The Lord of the Rings: The Rings of Power får premiere 29. august på Amazon Prime TV.

Samtidig er en spritny og meget flot trailer ude, og den ligger lige her.

Med et budget på en milliard amerikanske dollar er The Rings of Power det mest kostbare tv-show, der nogensinde er sat i produktion.

Oprindeligt var der også enorme forventninger til serien, da den havde premiere i 2022. Særligt fordi Peter Jackson tyve år gamle, banebrydende og Oscarhøstende filmtrilogi havde sat helt nye standarder.

Alligevel sad mange Tolkien- og fantasyfans tilbage med en lidt flad smag i munden efter første sæson. Det var der flere gode grunde til.

For eksempel tog serien – der finder sted tusinder af år før krigen om Herskerringen – sig en del friheder i forhold Tolkiens originale værker.

Samtidig levede hverken tempo, karaktérudvikling eller manuskript rigtig op til forventningerne.

Her skete i lange stræk simpelthen alt, alt for lidt. Og det, der faktisk skete, var ofte både kryptisk og sært uvedkommende.

Dét har både anmeldere og fans over hele verden sagt højt og tydeligt de seneste to år.

Så mon ikke producenterne har hyret et par indebrændte orker til at svinge pisken over manuskriptforfatterne for at sikre, at de leverer varen i sæson to?

Det er trods alt nok de færreste, der har lyst til at stå skoleret overfor Jeff Bezos og hans løjtnanter i Amazon-koncernen for at forklare, at de beklageligvis kom til at tabe en milliard dollars og en af verdens mest kostbare og elskede underholdningsfranchises på jorden.