Cisco vil erobre verden med danske Kiss

Teknologien hos danske Kiss Technology skal fremover bruges af netværksgiganten Cisco til at erobre verdensmarkedet for netværksbaseret underholdning. Cisco har købt Kiss for 374 millioner kroner og kalder det et udviklingshold i verdensklasse.

Netværksgiganten Cisco, der er en af verdens allerstørste it-virksomheder, bekræfter i en pressemeddelelse, at det har købt det danske it-firma Kiss Technology.

Prisen er præcis 61 millioner dollar - svarende til 374 millioner kroner - i kontanter og aktier for alle aktier i Kiss Technology, der har 65 ansatte.

Handlen forventes gennemført til efteråret, når opkøbet er godkendt de relevante steder.

Med medarbejderne og teknologien fra Kiss Technology vil Cisco nu satse hårdere på markedet for produkter inden for billede og lyd, der transporteres via netværket.

- Kiss har udviklet sig til en af de førende inden for netværksbaserede audiovisuelle produkter i Europa, og vi håber at anvende den erfaring til at udvide på verdensplan, udtaler Ciscos tekniske direktør, Charles Giancarlo, i en pressemeddelelse.

Ifølge analysefirmaet In-Stat vil markedet for netværksbaseret underholdning stige fra en værdi på 24 milliarder kroner i 2004 til næsten 100 milliarder kroner i 2009.

Til den tid forventes netværksbaserede underholdningsenheder at blive brugt i mere end 38 procent af alle hjemmenetværk.

Kiss Technology vil blive lagt ind under Ciscos opkøbte division Linksys, som vil støtte Kiss' eksisterende produkter i Europa.

På længere sigt vil Linksys ifølge en pressemeddelelse "udvikle en række målrettede produkter for andre typer verdensmarkeder".

Købet af Kiss Technology for 374 millioner kroner er ikke noget, der presser Cisco på økonomien. I det seneste kvartal fik Cisco et overskud på 8,5 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere