Underholdende Kiss: En dansk succes

PORTRÆT: Danske Kiss Technology er på godt et årti gået fra at være distributør til at være udvikler og producent af forbrugerelektronik. En tidlig satsning på netværksteknologier har nu fået giganten Cisco til at købe Hørsholm-virksomheden.

Hørsholm-virksomheden Kiss Technology har med salget til den amerikanske it-gigant Cisco foreløbig fuldendt et komplet hamskifte.

Kiss Technology åbnede i 1994 som distributør af elektronikprodukter, men vendte i slutningen af 1990'erne forretningen rundt og blev til udvikler og producent.

Det begyndte i 1998 med et kort til at modtage satellit-tv på pc'en, men det var et samarbejde med den amerikanske chipproducent Sigma Designs, som satte damp på kedlerne i Hørsholm.

Selskabet slog for alvor igennem som producent af forbrugerelektronik, da det i 2002 sendte en dvd-afspiller på markedet, som var den første til at understøtte komprimeringsformatet Divx.

Denne afspiller var baseret på Sigma Designs chips, som Kiss senere har brugt nye versioner af til at gå ind på andre områder.

Tidlig satsning på netværk

Kiss har siden videreudviklet sine populære dvd-afspillere til også at omfatte harddiskoptagere og ikke mindst muligheden for at koble udstyret på et netværk.

Selskabet var også blandt de første til at indbygge netværksteknologier i forbrugerelektronik og var også hurtige til at tage trådløse netværk til sig.

Nye harddiskoptagere fra Kiss understøtter således almindelige trådløse lokalnetværk, som også bruges til at koble pc'er sammen.

Det betyder, at Kiss har gjort det muligt at tilgå delte filer som eksempelvis film og musik på pc'en via netværket.

Senest er selskabet også begyndt at satse på at producere tv-apparater, som også får indbygget trådløst netværk.

Netop trådløse netværk baseret på WLAN eller Wi-Fi er netop specialet hos den nye ejer, Cisco og afdelingen Linksys.

Tvunget til udlandet

Kiss Technology oplevede sidste år et mindre tilbageslag, da elektronikproducenten Flextronics valgte efter flere redningsforsøg at lukke sin fabrik i den nordjyske by Pandrup.

Det var ellers her, at Kiss fik samlet størstedelen af sine produkter. Lukningen betød, at Kiss Technology meget modvilligt måtte flytte produktionen til udlandet.

- Vi er meget skuffede. Selvfølgelig er det dyrere at producere i Danmark end andre steder i Europa, men man sparer ikke så meget, som mange tror, og samtidig er der fordele ved at have produktionen tæt på, sagde direktør Peter W. Christensen dengang til Computerworld.

Flextronics-lukningen betød, at produktionen blev flyttet til Ungarn. I første omgang skulle Flextronics fabrik i Ungarn have overtaget produktionen, men Kiss valgte i stedet den ungarske producent Samina.

Selskabet har efterfølgende erkendt at være presset på økonomien.

Kiss Technology modtog i foråret IT-Prisen, som er stiftet af IDG, for at være gået ind på et marked, der er domineret af meget store spillere, og have fået succes. Selskabet modtog også Sovereign-prisen i kategorien "Hardware: Desktop" i forbindelse med Computerworlds Top 100.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere