Danmark halter efter med biometri-pas

Danmark er angiveligt først klar med nye chipbaserede pas med biometriløsninger ved EU's deadline i august 2006. Sverige og Norge er klar allerede nu, og Tyskland følger efter i næste måned.

Svenskerne har siden første oktober udstedt pas, der lever op til EU's krav til fremtidens pas med biometri-løsninger til ansigtsgenkendelse.

Også i Norge er man klar med nye pas, mens Tyskland ifølge EU-institutionen IDABC udsteder de første nye biometri-pas i november.

Danmarks nabolande lever således allerede nu op til EU's krav om senest ved udgangen af august 2006 at udstede pas med biometri-løsninger til ansigtsgenkendelse.

Arbejdet er også sat i gang i Danmark, men her kommer de nye pas først umiddelbart før EU's deadline næste sommer, oplyser kontorchef i Justitsministeriet, Michael Højer Larsen.

Samme melding kommer fra vicerigspolitichef Peter Carpentier i Rigspolitiets Dataafdeling.

- Beslutningen om de nye pas er truffet senere i Danmark end i vores nabolande, og derfor er vi kommet senere i gang. Det tager et stykke tid at få produktionen omstillet, siger Peter Carpentier.

- Vi indfører biometri i passene fra august næste år. Selve pas-produktionen er outsourcet til virksomheden Setec, der vil levere passene til den tid, siger han.

Setec står ifølge Peter Carpentier også for de nye pas i eksempelvis Sverige. Danmark får en tilsvarende løsning.

- Det danske pas er forberedt til det. Det eneste, der sker, er, at passet på siden med personoplysningerne fremover skal have indlagt en chip med de relevante oplysninger om passets indehaver, siger Peter Carpentier.

Chippen vil blandt andet indeholde et digitalt foto, der gør det muligt elektronisk at sammenligne ansigtet på passets retmæssige indehaver med ansigtet på den person, der rejser med passet.




IT-JOB

Bunker Holding A/S

Director of Technology

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

WSP Danmark A/S

MicroStation konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere