KMD-systemer under ekstra valgpres

Fusioner af kommuner og nedlæggelsen af amterne sætter ekstra pres på KMD's systemer, der tirsdag håndterer indberetninger af stemmetal fra hele landet. Et forsøg med digitale valglister forløber uden problemer.

It-giganten KMD forventer som følge af kommunalreformen et større pres på valgsystemerne tirsdag aften end ved tidligere valg.

De kommende fusioner af kommuner og oprettelse af fem regioner som afløser for amterne har skabt nye udfordringer for indberetning af stemmetal.

- Vi forventer, at der vil opstå nogle småproblemer i løbet af aftenen, men vi har et stort beredskab klar, hvis det bliver nødvendigt, siger produktchef Palle Skovlund, KMD.

Flere ændringer

Ifølge Palle Skovlund har de særlige forhold ved kommunalreformen krævet flere ændringer i systemerne.

Eksempelvis skal stemmetallene som hidtil opgøres i hvert enkelt af landets kommuner, men det er ikke længere kommunerne selv, der skal godkende og indberette tallene.

I stedet skal tallene for de nuværende kommuner indberettes til valgbestyrelser for de nye storkommuner, der står for godkendelsen og indberetningen.

Også opdelingen af flere kommuner i forbindelse med kommunalreformen giver ekstra udfordringer, når stemmerne skal tælles op.

Digitale valgsteder kører

Seks kommuner har ved tirsdagens kommunalvalg taget digitale valglister til registrering af vælgerne i brug.

KMD beretter om en enkelt scannerfejl på valgstedet på Frederiksberg Rådhus.

Ellers er der ifølge KMD ingen problemer i de seks kommuner, der forsøger sig med digital registrering af vælgere via stregkoder på valgkortene.

- Jeg har lige været på valgstedet på Frederiksberg, og der ruller alt som det skal. Vi får samme meldinger fra de andre steder, men der har ikke været det store tryk på endnu. Det kommer først senere på dagen, siger Palle Skovlund, KMD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere