Gaardboe vil samarbejde med konkurrenterne

Columbus-stifter Michael Gaardboe har nye tanker og idéer med sig fra USA og vil opsøge samarbejdsmuligheder med konkurrenterne. Det vil være til alles bedste, mener den genindsatte koncernchef.

Columbus-stifter Michael Gaardboe er tilbage som koncernchef i Columbus IT Partner efter syv år i USA med bagagen fuld af nye tanker og idéer.

Blandt andet med idéer, der direkte involverer konkurrenterne. Han opfordrer til samarbejde.

- Der findes så meget god software i Danmark som det er dyrt for den enkelte at bygge en international salgsorganisation op omkring. Vi har den allerede, så det bør vi samarbejde omkring, siger Michael Gaardboe.

Med det budskab understreger han den nye tobenede strategi for Columbus IT Partner, hvor man er i fuld gang med at opbygge et softwareudviklingshus sideløbende med den traditionelle konsulentforretning.

Bedst for alle

Michael Gaardboe ser således gerne, at konkurrenterne – eller kollegaerne som han foretrækker at kalde dem – spiller med på ønskemelodien fra Microsoft, hvor konsulenthusene specialiserer sig inden for specifikke brancher.

Ifølge Michael Gaardboe vil det være mere hensigtsmæssigt for alle at hver især satser på deres brancher, og at de arbejder sammen om at føre brancheløsningerne ud internationalt.

Så betyder det mindre, at der som konsekvens af mere fokusering på specifikke løsning i den enkelte virksomhed tabes en enkelt kunde her og der i Danmark, mener Michael Gaardboe.

Tæt på bjerget

Mens stifteren rykker til Danmark fra USA som ny koncernchef , rykker den nu forhenværende koncernchef Vladislav Martynov til USA fra Danmark og får ny titel som "president".

Vladislav Martynov har en fortid hos Microsoft og skal med adresse i Redmond, hjemsted for Microsofts hovedkvarter, pleje interesserne og sikre nære relationer til it-giganten.

Som Columbus IT Partner tidligere havde tætte relationer til blandt andet Erik Damgaard, en af stifterne af Navision, som Microsoft via opkøb har opbygget en stor del af Microsoft Business Solutions på.

- Der er ingen tvivl om, at man skal have en mand på bjerget hos Microsoft. Mange af mine kollegaer i branchen vil sikkert give mig ret i, at der kan være meget langt til Redmond fra Danmark, siger Michael Gaardboe.

Dermed er ansvaret også fordelt mere efter interesser og speciale, hvor Vladislav er "software-manden" og han selv mere er "konsulent-manden", mener Michael Gaardboe.

Han understreger, at rollefordelingen er ideel for alle parter og ikke mindst for Columbus.

Private hensyn

Hans eget come-back vil utvivlsomt overraske flere. Michael Gaardboe har aldrig lagt skjul på, at han stortrivedes i USA, og at han faktisk foretrak at være iværksætter frem for at indtage rolle som administrator.

Netop rollen som administrator indtog han i 11 måneder i Danmark, hvor Nordea reelt havde magten i det overlevelsestruede selskab.

- Hvis Columbus bare skal drives med tallene, så er det ikke mig. Men forretningsudvikling interesserer mig, og der kommer til at ske meget i 2006, siger Michael Gaardboe.

På privatfronten er der, som det sker for mange udlandsdanskere, også andre hensyn at tage.

- Der er ingen tvivl om, at vi har været meget glade for at være i USA, men vi har en datter på fem år og skal til at overveje, hvor hun skal gå i skole og tage sin uddannelse, siger Michael Gaardboe.

Columbus-stifteren er allerede flyttet til Danmark og har etableret sig i Skodsborg nord for København.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere