It-giganter går sammen - AJAX skal frem i verden

En stor gruppe it-firmaer med IBM i front går sammen om give et løft til teknikken AJAX, der gør det muligt at skabe interaktive applikationer direkte i en webbrowser.

Fremtiden for applikationer kan ligge i webbrowsere som Internet Explorer og Mozilla Firefox, og en række store it-firmaer med IBM i spidsen er derfor gået sammen om sætte gang i teknikken AJAX.

AJAX er blandt de mest omtalte teknikker inden for webudvikling, og den gør det muligt at skabe interaktive applikationer direkte i en webbrowser.

Open AJAX

Gruppen bag det nye initiativ kalder sig Open AJAX og vil samarbejde om de AJAX-værktøjer, som udviklere kan bruge til at skabe bedre web-applikationer.

AJAX er en forkortelse for asynkron JavaScript og XML.

Kombinationen af de to gør det muligt at skabe avancerede funktioner på en webside, uden at den skal genindlæses i browseren, hver gang brugeren sender eller modtager data.

Dermed bliver det i en webbrowser muligt at skabe applikationer, der i højere grad minder om traditionelle Windows-programmer.

Gmail blandt de mest kendte

Blandt de mest kendte eksempler på brugen af AJAX er Googles mailtjeneste Gmail og fotodelings-tjenesten Flickr, som sidste år blev købt af Yahoo.

Men AJAX har også potentiale for erhvervslivet, når forretningssystemer går online og skal bruges direkte fra webbrowseren i stedet for at installere programmer på computeren.

Ifølge Rod Smith fra IBM vil selskabet foreslå, at et AJAX Toolkit Framework bliver gjort tilgængelig for offentligheden under Apache- og Mozilla-licenser.

- Gruppen har samlet sig for at samarbejde ved at donere open source-kode, for at samarbejde om værktøjerne og se AJAX nå den næste fase af adoptering. Virksomheder bliver nu mere interesserede i AJAX, men værktøjerne halter efter teknologien, siger han til den amerikanske udgave af Computerworld.

Blandt deltagerne i gruppen Open AJAX er foruden IBM også BEA Systems, Borland International, Novell, Oracle og Red Hat.

AJAX udgør på den tekniske side en central del i konceptet Web2.0, der dækker over, at internettet er på vej mod sin næste fase med øget interaktivet, funktionalitet og deltagelse på hjemmesider.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere