Webhoteller afviser ansvar for hacking-bølge

CMS-systemer med svage passwords er blandt årsagerne til, at en række danske hjemmesider er blevet hacket i kølvandet på Muhammed-krisen. Det mener to web-hoteller, der hoster hackede sites.

It-forhandleren Proffdata er indehaver af en af de mange danske hjemmesider, der de seneste dage er hacket og overskrevet med politiske budskaber mod Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Proffdata.dk er hostet hos web-hotellet Wannafind.dk, der oplyser, at man har fået flere henvendelser om problemet fra kunder, men at omfanget overordnet set er beskedent.

- De eksempler, vi har set hos os, er relateret til, at indehaverne af siderne har haft et svagt password. Vi kan se, at det er den vej, hackerne har fået adgang til serveren, siger Kenny Michelsen fra Wannafind.dk.

Han afviser samtidig, at de hackede sites er et resultat af sikkerhedshuller hos Wannafind.dk. Samme melding kommer fra hostingfirmaet DmErhverv, der også har kunder på listen over hackede sites.

- Vi har en formodning om, at det er en for svag sikkerhed i CMS-systemer (Content Management System, red.), der har givet hackere adgang til at ændre i teksten på siderne, siger Kent Carlson, DmErhverv.

Han henviser til, at DmErhverv har fået henvendelser om to hjemmesider, der angiveligt har fået ændret indholdet den vej.

En lang række hjemmesider er blevet hacket og overskrevet med politiske budskaber, siden krisen om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger spidsede til i sidste uge.

It-sikkerhedsfirmaet FortConsult melder om flere end 550 hackede hjemmesider siden slutningen af sidste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere