Dygtige it-ledere holder nallerne fra teknik

Danmarks mest succesfulde CIO'er beskæftiger sig kun i mindre grad med teknik, viser den hidtidig mest detaljerede kortlægning af vores dygtigste it-lederes hverdag.

Danmarks mest succesfulde CIO’er beskæftiger sig kun i mindre grad med teknik, viser ny analyse fra IDC Nordic.

Danmarks dygtigste CIO'er og it-chefer spenderer mere tid på ledelse end teknik, har en bred erfaringsbaggrund og bliver målt direkte på it-afdelingens resultater i forhold til forretningen.

Det viser den hidtil mest detaljerede kortlægning af forholdene hos Danmarks dygtigste it-ledere.

Analysen blev onsdag formiddag fremlagt af administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen, foran de omkring 120 fremmødte på Årets CIO 2006 konferencen i Tivolis akvariesal.

Generel ledelse

På baggrund af de 20 bedste indstillinger til Årets CIO har IDC Nordic kortlagt, hvad der kendetegner Danmarks dygtigste it-chefer.

Den viser blandt andet, at knap 57 procent af it-ledernes tid i gennemsnit bruges på generel ledelse og HR-aktiviteter, mens godt 43 procent af tiden drejer sig om direkte it-ledelse.

– Ledelsesegenskaberne er altafgørende, og CIO’erne bruger meget lidt tid på it-tekniske spørgsmål. Vi er blevet endnu kraftigere bestyrket i, at der er et meget væsentligt it-strategisk element i CIO-rollen, forklarer Per Andersen.

– De fleste bliver også målt på den generelle performance i forhold til forretningen, hvilket er endnu et tegn på den nye rolle, siger han.

I forbindelse med kåringen er en CIO defineret som den højest rangerende person i virksomheden, som beskæftiger sig med it mere end 50 procent af tiden.

CIO får flere opgaver

Per Andersen betegner undersøgelsen for en tydelig strømpil for fremtidens CIO-job.

– Vi – og CIO’erne selv – forventer, at jobbet bliver bredere funderet. Det vil komme til at indeholde elementer som procesledelse, forandringsledelse og organisationsudvikling, siger han.

Undersøgelsen viser endvidere, at der ikke er forskel på it-ledere i mellemstore og store virksomheder. Udfordringerne er meget lig hinanden, ligegyldigt om organisationen består af 200 ansatte eller 25.000.

Ud over resultaterne fra IDC-analysen vil deltagerne konferencen i løbet af dagen blive vidner til en række fremsynede indlæg om fremtidens rolle som CIO. Der kommer blandt andet fokus på innovation, rollen som forandringsagent og strategiske forventninger til CIO’en.

Dagen afsluttes med den officielle kåring af Danmarks dygtigste it-leder i 2006, Lars Mathiesen fra Nykredit, og sløret løftes for navnene på de tre øvrige nominerede til titlen som Årets CIO 2006.

Læs mere om konferencen i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere