Midtjylland vrager FESD-leverandører på ESDH

Tre af landets kommende fem regioner har lagt sig fast på systemer til elektronisk dokumenthåndtering fra de særligt udvalgte FESD-leverandørerer. Region Midtjylland går mod strømmen med bruger-ejet ESDH.

Region Midtjylland med 1,2 millioner indbyggere vrager de tre konsortier, som staten har udpeget til udrulning af elektronisk sags- og dokumenthåndtering i det offentlige på de særlige FESD-rammekontrakter.

I stedet har landets næststørste region efter Region Hovedstaden netop lagt sig fast på en fremtid med ESDH-systemet SBSYS, der er udviklet af brugerne og det århusianske udviklingshus Ditmer.

Valget skyldes blandt andet ifølge direktør i Region Midtjylland, Lars Hansson, at SBSYS er ejet af brugerne og ikke af en it-leverandør.

- Det betyder, at vi ikke skal bruge skattekroner på licensbetaling, men i stedet på at tilpasse systemet til vores behov. Samtidig har vi selv meget direkte indflydelse på, hvordan systemet skal videreudvikles, siger Lars Hansson.

Kender løsningen

SBSYS er ejet af en brugerklub og stilles som 'clubware' gratis til rådighed for andre. Målet er at få systemet registreret som et open source-system.

I både Århus og Ringkøbing amter, der sammen med dele af Viborg og Vejle amter kommer til at udgøre Region Midtjylland, har man i forvejen erfaringer med SBSYS-løsningen.

Alene i Århus Amt har valget af løsningen indtil videre ført til en besparelse på 20 millioner kroner, lyder vurderingen fra amtet selv.

Udover Region Midtjylland har fire af de kommende 98 storkommuner på nuværende tidspunkt lagt sig fast på at benytte SBSYS-løsningen.

Det viser den seneste opgørelse over kommunernes ESDH-valg fra Kommunernes Landsforening.

Her fremgår det også, at den nye storkommune ved Randers har droppet en tidligere beslutning om at benytte SBSYS.

Det sker til fordel for en løsning fra Software Innovation, der er en af tre ESDH-leverandører udpeget i fællesoffentligt regi af Den Digitale Taskforce til udrulning af ESDH i det offentlige under FESD-aftalerne.

Region Midtjylland har nu imodsætning til Randers Kommune valgt ESDH uden for FESD-aftalerne. Det samme ser ud til at ske i Region Nordjylland, mens Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark alle vælger FESD-løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere