Eksplosiv vækst i ip-telefoni til virksomheder

Halvdelen af de nordiske virksomheder vil komme med på IP-bølgen over de næste to år. Der kan være penge at spare, men de bedste argumenter ligger i gevinsterne fra integration med andre applikationer og øget mobilitet.

Antallet af nordiske virksomheder, der anvender IP-telefoni, kan blive fordoblet indenfor det næste år, viser en undersøgelse fra analysehuset IDC.

Blandt de 600 adspurgte virksomheder anvendte cirka 20 procent IP-telefoni. Den andel ventes at stige til op mod 40 procent næste år, og kan nå op på 50 procent i løbet af to år, ifølge Brian Troelsen, senioranalytiker hos IDC.

- Det er ikke et spørgsmål om man skal have IP, men hvornår, sagde Brian Troelsen på en konference om IP-telefoni tirsdag.

Integration giver gevinst

Mens IP-telefonien tidligere hovedsageligt er blevet opfattet som et middel til at reducere omkostninger med, er der nu stigende fokus på integrationen med virksomhedernes øvrige systemer og på mobile løsninger, siger branchefolk.

- Tidligere har alt handlet om infrastrukturbesparelser, siger Thomas Lethenborg, Business Unit Manager hos Siemens. – Men væksten nu er på services og applikationer.

Ifølge Lethenborg er en del virksomheder blevet skuffede over IP-telefonien, fordi deres forretningsplaner udelukkende har fokuseret på besparelsesaspektet. – Den største gevinst er på integrationen med kerneprocesserne i virksomheden, vurderer han.

Mobile besparelser

Nogle analytikere mener, at mobilen har potentialet til at udkonkurrere fastnettet på privatkundesiden. På virksomhedsniveau forventer mange dog, at der snarere bliver tale om en sammensmeltning af de to kommunikationsformer.

- Der er ingen tvivl om at mobilintegrationen bliver den næste store bølge, vurderer Henning Glegg-Sørensen fra IBMs Integrated Communications Services.

Den øgede interesse i mobile IP-løsninger drives i høj grad af virksomhedernes voksende udgifter på området. En undersøgelse fra det internationale IP-selskab Avaya viser, at virksomheders udgifter til mobiltelefoni er ved at indhente de beløb, der spenderes på fastnettet.

- Vi forventer, at udgifterne til mobiltelefonien allerede næste år vil overstige det, der anvendes på fastnet-telefoni, i mange virksomheder, siger Roger Jones, europæisk direktør for forretningsudvikling hos IP-selskabet Avaya til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere